tisdag 15 juli 2008

Echelon

Echelon
Där vill FRA att vi ska vara med eller så vill dem länderna som har övervakningsnätverket att sverige ska vara med dem.
Alldeles kanon lätt att lova hela svenska folket att FRA inte ska tjyvlyssna på oss svenska medborgare för är man medlem i Echelon så tjyvlyssnar nåt annat land på oss svenskar och vi tjyvlyssnar således på det landet som tjyvlyssnar på oss.
Så blir alla glada och nöjda. Eller?
Så fra kommer inte spionera på oss vanliga människor.. det gör någon annan i kabel lyssnar gruppen. Så frågan är mer varför den här jätte stora lyssnarklubben vill ha med ett så litet land som vårat? och varför vill vi vara med dem? Pengar? Troligen inte... "Teknik? nja mjukvara möjligen" "Know howe? Jopp sverige har lyssnat på grannlandet i öster sen radiokristallen kom till" ... Varför vill vi vara med? Troligen fina lockvaror i NSA butiken som vi inte kommer få ta del av i den mängd Fra grabbarna tror sen är det nog så att det har kastast ett och annat ben till tjyvlyssnarna på lovön i form av forcerbara crypton med arabiskt innehåll. Sen har dom gratulerat fra öronen och klappat dem på huvudet och sagt "Ni som är sååå jälla bra" måste vara med i våran kabeltappar förening. I samma veva har dem gett oss några uppgifter om nån gammal öststats raket eller liknande "för att visa hur bra dom tycker vi är"
Min gissning är att vi kommer få FRA-lagen hur det än går. Dvs om det inte skulle bli revolution eller att sverige brinner upp av klimatförändringarna och inget av dem alternativen är troliga så... En folkomröstning skulle kanske pigga upp en sån som vi hade om kärnkraften den gick precis som det var tänkt. kan se det här framför mig

Vänsterpartiet - Nej till tjyvlyssning nu.

Sossarna - nja lite tjyvlyssning med ena örat bara.

Moderaterna - lyssna? alla ska från och med tala direkt in i mikrofonen dem har fått av oss.

..Men jag har säkert fel

Inga kommentarer: