lördag 20 september 2008

Det här gäller din Mamma


Du kanske minns henne......

Hon som tog hand om dig plåstrade om dig krama och klädde dig.
Du vet morsan som skällde på dig och såg till att du gjord läxorna.
Henne som du har att tacka för att du nu kunnat bli socionom eller karriär politiker.

För sin insats hon gjorde med att hjälpa dig i allt så belönade du henne med den lägsta garanti pensionen. 98 000:- om året minus skatt..
ca: 6400:- i månaden. Sen lite bostadsbidrag så hon precis klarar sig från att bo på gatan.
Men att hon har det svårt gör inget fö henne DU blev iaf någon. Kostym eller klänning på jobbet klart hon är stolt.

Att du fullständigt skiter i henne vet hon inte.

Hon som nu inte får mer än 5kwh om dagen hälften av vad du använder. Hon trodde också att hon skulle få hjälp när hon råkade använda lika mycket el som du.
Mycket troligt att hon även fick hjälp och samtidigt informerades om den gräns på 150kwh i månaden ochb ifall hon klev över den så får hon vara utan.
Då pappret ser seriöst ut och du ... hennes son eller lilla flicka vari me att bestämt att dt ska gälla så måste det vara riktigt. och din mor litar på dig och du säger så kloka saker och hon skulle eller har aldrig ifråga satt något som beslutats högt upp för om det var fel skulle säkert hennes barn tagit hand om den saken.

Att du inte bryr dig om hennes väl och ve vet hon inte. Och du har så mycket viktigare saker att disskutera och såklart behövs ett till blogg inlägg om FRA från dig mer än din mor.
""(FRA lagen som i sig inte är fel på det är själva vektyget)""

Nu vet du iaf hur hon har det och trots din respektlöshet så kan du iaf försöka äta lite av den torra under kokta jul skinkan utan att gnälla för den är gjord me kärlek och två dagars elförbrukning enl vad du beslutat.
Kanske förstår du varför hon gnäller på dig för att du struntar i att släcka på toaletten när du är där.
Att du irriterar dig på den där pendelklockans ljud beror inte på att den låter högt det är för att det är det enda som låter.
Dem glädje tårarna du trodde dig se när du gav din kära mor en jätte platt tv och kastade hennes lilla gamla tv var kanske tårar för att hon inte har råd att använda den.
Vad du än tänker nu så vet du innerst inne att hon aldrig skulle låna pengar av dig
Och ifågasätta dem kloka politikerna har hon aldrig gjort.
....... din mor som alltid värnat om dig.

PUGH ROGEFELDT - Du kan kyssa din mamma adjö


Att dina beslut också drabbar andra så som
ensamstående mammor, Sjuka, Morfar, Mormor, Handikappade, Arbetslösa, Utförsäkrade, Fattiga och andra behövande gör ju inget för din mor älskar dig vad du än gör.

Att vara grön röd eller blå spelar ingen roll så länge man inte är humanist.
Trots avsaknad av mattematiska kunskaper tror jag att man inte behöver vara raketforskare för att räkna ut var sverige demokrater och andra extrimister får sina röster ifrån.

m00ns

Bloggar jag följer:
Ett hjärta rött, Alliansuppropet, Oscar.s, Arvid.F, Den Osynliga Patienten, Jan Rume´s Blogg, Svensson, BloggenBent Allians fritt.S Mer intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: