lördag 22 november 2008

Reinfeldt och dom Klassiska Orden


Läste precis Ingvar Perssons ledarkrönika
i Aftonbladet.se
Han påminde oss om Göran perssons uttalande våren 2006.

"" Jag skulle tro att när vi väl kommer till valrörelsen är det inte så många som talar om arbetslösheten, sa Persson.""


Det är en skillnad den här gången dock.....
Om/när Fredrik Reinfeldt kommer säga dem här orden så kommer han ha rätt.För den här sittande regeringen är helt otroligt häpnadsväckande.Så följer dem bara sin linje fram till valet kommer inte en enda tala om arbetslösheten.

Att dem till och med vet att dem är cyniska brottslingar som utan att bry sig kan stjäla från dom som redan har det sämst.
Att dom inte fullständigt skiter i alla dem är satta att styra klargjorde en departementspromemoria dom utan skrupler lagt ut på nätet.
Med deras "cyniska tjyveri" beskrivet.

""En annan fråga är hur lagligheten egentligen efterlevts sedan regeringen på senare år slutat att följa Konsumentverkets förslag till riksnorm för försörjningsstödet. Lever man upp till rättssäkerheten för den enskilde när man inte längre som tidigare tar hänsyn till Konsument-verkets bedömningar och uppräkningar av vissa kostnader? Det är cyniskt att, när matpriser och de flesta andra levnadskostnader skjuter i höjden, inte längre följa gängse förfaringssätt vid fastställande av riksnormen. När regeringskansliet 2006 kom fram till att kostnaderna för kommunerna skulle kunna öka med 900 miljoner kronor om Konsumentverkets förslag genomfördes – då bestämde man sig i stället för att fastställa riks-normen utifrån andra faktorer.""


Vem fean kommer bry sig om arbetslösheten när dem inte ens får till mat.Att dem först konstaterar att dem rånat dem fattigaste sen också räknar ut hur mycket byte dom fått visar vilken förslagenhet dessa herrar besitter.

""Departementspromemorians beräkningar visar att hade man följt KOV:s bedömning av skäliga kostnader för en ensamstående vuxen utan barn så hade det varit en 40-procentig ökning under perioden 1998-2008. I verkligheten har uppräkningen av riksnormen varit bara 23 procent. Och hade det nu föreliggande förslaget genomförts 1998 hade ökningen bara varit 13 procent under samma tid""


Jag är övertygad om att det tuggades konstiga blad den sommaren och dracks tea på flugsvamp under deras möte den 12 juni 2008. Precis som Danielsson & Pekkanini beskriver det.
Jag är också på det klara med att det är vi som sjunger med i refrängen när det är dags för val.
Men klart dem inte har tid att bry sig om vilka de precis rånat. För dom har fullt upp med att se till så dom inte blir "överkompenserade" och att nivån garanterat håller dig låg så de kommer dom ha koll på.

""Genom att knyta riksnormen till prisbasbeloppet finns en risk för överkompensation inom riksnormens ram om bostads- och elkostnaderna, som ligger utanför riksnormen ökar kraftigt och får en dominerande betydelse för uppjusteringen av prisbasbe-loppet. Det är därför viktigt att kontinuerligt följa upp effekterna och genomföra justeringar om det bedöms vara nödvändigt.""Anders_S som skrev i Svenssons blogg det är andra knuttar du ska vara rädd för dem du talar om syns iaf.
MVH

m00ns


Bloggar jag följer:
Ett hjärta rött
Alliansuppropet
Oscar.s
Arvid.F
Den Osynliga Patienten
Jan Rume´s Blogg
Mer intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,,

2 kommentarer:

m00ns sa...

pssst....
Behöver jag vara orolig över att du sjunger med redan nu?

m00n sa...

Ohhhh...
Glömde nästan..
"Tjuvarna har iaf koll på att elkostnaden ligger utanför "riksnormen"

""bostads- och elkostnaderna, som ligger utanför riksnormen ""