måndag 22 december 2008

Här kommer ett riktigt Presstöd!


Har ni någon plan DN.se och SVD.se
på att få rulljans på blask-branschen?


Ni har ett helt hus fullt av förstå sig påare i ekonomi frågor.

Även om man mest sett dom nu försöka förklara varför det gått åt helvete med ekonomin.(Som om nån missat det).Dom grabbarna och tjejerna är väl rena idé sprutorna på redaktionen nu och kläcker nya ideer för att blask-krängar skrået ska få fart under tidnings vagnarna?

Eller gör dom precis som i tidningen....
Står i fika rummet och surar och försöker förklara hur det kommer gå åt helvete om presstödet försvinner? Vilket som hade det varit skoj att se dom som små.När dom stog framför morsan sin och försöker förklara varför veckopengen tagit slut redan första dan.Men trots att ett reportage om hur det gick till då det begavs sig skulle göra sig bra i tidningen lär det inte få försäljnings siffrorna att gå upp någon längre tid tyvärr. Värsta cenariot är att dom här ekonomi knuttarna får sparken för att presstödet försvinner Med lite otur skulle det kunna hända att dom fick jobb någonstans där dom kan göra skada. Så nu tänkte jag göra en insats så grabbarna blir kvar på tidningarna. Det är ändå jul och tror inte vi kan exportera dom och deras kunnande till Danmark som har den största offentliga sektorn dom kunde gömt sig i.

Anders F Rönnblom - Det är inte snön som fallerHar två hyggliga ideer jag tänkte ge bort i julklapp
Till den tidning som vill ha dom. Första förslaget är kanske mer till premo men det är nästan samma sak. Om ni kunde strunta i att trycka i nånting i tisdags tidningen och istället tryckte i lokal inköpsinformation (reklam). Från lokala företagen där blask leverantörerna springer i trapporna så skulle dom få tillbaks sin "lönesänkning" dom fick när trakterna började mätas i meter. Troligen finns det en krona till er allihop i den iden.´Sen kan ni alltid presentera det här för era ekonomi reportrar så har dom hela jul-helgen på sig att klura ut hur dom ska säga bär dom ska berätta varför den här idén kommer gå åt skogen.Om inte annat så blir det en fin julklapp till dom att klura på.


Det andra förslaget är mer riktat direkt till någon morgon tidning.
Nu är inte jag en av era ekonomi kunniga men jag står inte heller bakom mineral vatten behållaren och snörvlar över att jag kommer bli av med jobbet så jag kör på.När det går dåligt kan man välja två saker antingen nedskärningar som Ericson brukar göra eller så försöker man hitta på något som ger ett mer värde för kunden som Ikea försöker göra.Behöver jag förklara vad man ska välja? Når Ericsom knappt finns kvar och Ikea går strålande.(finns nog nån som har en förklaring på det med).

Om ni lyckats hänga med så här långt
Så är ni på det klara med att nu gäller det att hitta på ett mer värde att leverera tillsammans med tidningen. Som gör den attraktivare och täcker ett möjligt behov. En möjlighet kan vara att en gång i veckan så medföljer en"skrap kod" som ger tillgång till något som ger premunanten ett mer värde. Ett mer värde kunde tex vara en portal där läsaren ken välja en film bland ett antal. ja möjligheterna är outömliga bara man förstår att utnyttja dom. Med lite sinne för hur man finanserar en sådan lösning så blir utgiften noll och tom kanske en vinnst. Men står ni inte allihopa och gråter bakom vatten behållaren så klarar ni nog att lösa den biten.

Jag måste erkänna att svd.se chefredaktörer verkligen lyckats välja ut rätt folk att bygga hemsida för dn.se chefer är inte i närheten tyvärr så nu kan ni utnyttja läget för er sida som mer ser lite ..ehh ålderdomlig ut. Men har ett litet tips där med. Den som förstår att göra en webb tidning med "cooliris.com" Kommer nog ha framtiden för sig. För mer lämpat att lägga upp tidnings artiklar på
får man leta efter och sen är det underhållande att bara få "åka" runt i cooliris.
Haka på den så behöver ni inget mer presstöd.
Att det är helt lagligt kommer som en fin bonus bara!
En bonus Tullen skulle ta efter.
Cooliris är ett kanon coolt bildhanterings program rekomenderar varmt att man ger det en blick!

Update: Hundra tusentals musikvideor tas bort
från videosajten YouTube/dn.se Sånt här gör mig förbannad över "rättighetsinnehavarna" dvs skivbolagen som i stort sett äger alla låtar i 70år. Det bara dom som har ett intresse av att behålla rättigheterna till musik /musik videosar för dom kan inte göra egna. Musikern delar gärna sin musik på youtube för att synas och bli känd/are. Men som iftats har dom av tvingats rättigheterna till det dom gjort för att få spela in sin musik och få den spridd. Det skiter profitören i. Må dom gå och själv dö. Att ett avtal har arbetats fram som är gemensamt för alla skivbolag så spelar det ingen roll för Warner-Music-Group för dom anser sig få göra vad dom vill med den musik dom avtvingat musikerna pengarna för. FÖR det finns inte en enda musiker som inte vill få sina låtar spelade. Bra att läsa i ämnet av mig är:
"Saker som saknar svar" den visar på vad dt handlar om. sv.Yle.fi
Youtube tvingas ta bort Warnermusik/svd.se
Youtube tvingas ta bort Warnermusik/e24
Svår kris för USA:s tidningar/svd.se

Mvh
m00ns
Från mig:
Presstöd och försvarsmakten anmält
Min Andra blogg: Out Off Line

Mer om presstöd:
Knuff.se/presstöd
Bloggar.se/presstöd
Blogsök.se/presstöd
Twingly.com/presstöd

Bloggar jag följer:
Ett hjärta rött, Alliansuppropet, Oscar.s, Arvid.F, Den Osynliga Patienten, Jan Rume´s Blogg, Svensson, BloggenBent Allians fritt.S Mer intressant Loke

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,
47 75 64 20 76 61 72 61 20 6d 65 64 20 64 69 67 20 66 f6 72 20 73 6a e4 6c 76 20 68 61 72 20 6a 61 67 20 69 6e 74 65 20 74 69 64

6 kommentarer:

m00n,m00ns,MooN,m0oN,är,vi sa...

Den som missar att titta på och installera cooliris missar nåt. Den är givetvis Gratis =o)'

Funktioner till din hemsida / blogg finns med.

Länk i inlägget.
Enkelt att installera krävs dock omstart av webb läsaren.

m00n,m00ns,MooN,m0oN,är,vi sa...

Min ihärdigaste kritiker och censurerare/refusrerare är och hälsar på. Undrar om det var för att läsa inlägget eller plocka bort länkningar igen. ...

Resten jag tänkte skriva väntar jag lite med.

Hoppas
korbergxxxxx
Inte tyckte det här var för sexigt eller samhälls farligt...

m00n,m00ns,MooN,m0oN,är,vi sa...

Hoppas nån på Dn tar en titt på cooliris nytt namn på gamla"" piclens göra en tidning i den skulle bli succe

Anonym sa...

Rätt intressant
Massa skribenter som läser men ingen som skriver.. valt fel yrke?

m00n,m00ns,MooN,m0oN,är,vi sa...

Den som är nyfiken på vad siffrorna står för ovanför kommentarerna
Kan asnvända den "här" det är Hex.

m00n,m00ns,MooN,m0oN,är,vi sa...

Ang F.Reinfeldts städ mani.

Obekräftade rykten gör gällande att våran statsminister inte alls gillar att städa.
För det ligger nämligen till så här
enl den obekräftade källan att Fredrik vart sur på skurborsten för till skillnad mot honom
så var den båda slank och hade hår.
så i vredesmode så går han omkring och försöker gnugga av hår testarna av den stackars slanka skurborsten.

Att Fredrik mist frisyren pga kockos-nöt knäckandet inför film inspelningen av :
“Djungelboken ur riksdagens perspektiv”
Vill jag hålla öppet men döm gärna själva
http://m00nster.blogspot.com/2008/11/politik-r-inte-bara-en-djumgel-den-r.html


=o)->--<