onsdag 17 december 2008

Hur mycket har ni råd att spara på dom fattiga?


När ska politikerna fatta att det kostar
att spara pengar när det drabbar dom som inget har.Politikerna slösar bort 11 miljarder på att hålla människor hemlösa bygg lägenheter åt dom istället så "tjänar" ni istället för att spara. Jag är övertygad om att det kostar mer än dom 600.000kr per hemlös. För dom som inget har eller inget får måste överleva ändå.
Då det är varmare i en trapp än i hjärtat på dom styrande så bryts dörrar sönder och saker stjäls. Att det kostar betydligt mer än vad dom sparar in kan inte vara svårt att förstå. Men istället för att hjälpa så hyr vi in mer vakter som ska se till så inte hemlösa har sönder något. Dom kostar också mer än det dom ska spara in... Sen blir det ännu dyrare om polisen griper någon inte för att den vill vara tjuv men pga att politikerna stulit det sista som fanns.

Att det sen kostar över 3.500kr om dagen att hålla dom hemlösa med mat och husrum i fängelse än dom 3.500kr i månaden en liten lägenhet kostar måste vara ännu ett bevis på att dom folkvalda inte kan räkna.
Fler kommer märka det när dom upptäcker att skäligt är hälften så mycket under dubbelt så lång tid.

Peps Persson - Falsk Matematik


Så alliansen är det inte slut snackat och dags att handla?
Hallå Maria Larsson/etc.se
Maria Larsson lovar noll vision är eran lösning att hålla dom hemlösa i fängelse för jätte dyra pengar? Har alliansen verkligen råd med en sån lösning? Hur kommer det gå för dom hemlösa barnen? En sak är säkert det blåser kallt .. det blåser höger vindar..

Från media:

"Handläggarna känner stress och en enorm frustration"/svd.se
Nu ska vi inte bara behöva känna medlidande för dom utsatta utan även för dom få som ska hjälpa dom.
40-tal jobb i fara inom Stockholms socialtjänst/metro.se
..Från arbete till klient... Låter som falsk matematik.
40 jobb bort från socialtjänsten/dn.se
"Stockholms mest utsatta blir de största förlorarna när 40 tjänster ska bort inom socialtjänsten nästa år."
Stockholm får mer metall stölder och 40 nya socialbidrags tagare en väldigt bra lösning att dra ner på något som i dessa tider kommer få än mer att göra..Vad slutar det kommer vi försöka lugga flintskalliga som i England?
Dn.se/ekonomi
"210.000 förlorar jobbet på två år"
Att socialtjänsten kommer få mer att göra inom den närmaste tiden gör det märkligt att det dum snålas...

m00ns

Bloggar jag följer:
Ett hjärta rött, Alliansuppropet, Oscar.s, Arvid.F, Den Osynliga Patienten, Jan Rume´s Blogg, Svensson, BloggenBent Allians fritt.S Mer intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Klas sa...

Du har förstås rätt i att det är bättre att behandla problemen så tidigt som möjligt. Jag skulel nog dock vilja gå ännu längre och hävda att försäkringskassan (som f.ö. borde bilda en enda enhet tillsammans med socialtjänst,akassa, (sjukförsäkring) och arbetsförmedlingen) - borde klara av de absolut flesta av fallen.

De enda gångerna som man borde behöva socialbidrag är om man hamnat utanför skyddsnätet frivilligt eller ofrivillig tidigare - och nu behöver komma tillbaka.

Det är självklart svårt att fånga upp och få tillbaka alla i samhället om inte en mer personlig approach tas - men jag är ganska övertygad om att med realtivt lite sextra resurser men ett förändrat tankesätt och arbetssätt så kan detta göras !
Det är ju tex inte rimligt med all den handläggning som tillfälligt sjuka, föräldralediga osv betingar !? Det borde finnas en "korttidsspecial" där tillfälliga, kortare och ärenden som inte återkommer borde kuna snabbbehandlas. I somras var det tex 8-12 veckors handläggning på föräldrapenningen ! Och då talar vi om, i 90% av fallen, en enkel stämpel där man egentligen bara godkänner en utbetalning - dvs inga konstigheter alls !?!?
/K

m00n,m00ns,MooN,m0oN,är,vi sa...

Vid en olycka tex en trafik skada går det fort att få sin ekonomi förstörd. Har du sen en lite difus skade bild Som inte går att sätta en diagnos på får du problem. Dels ska du ta hand om familjen, ekonomin och din egen hälsa. Att stärka den skadades möjlighet till att bli frisk genom att underlätta istället för att mer el mindre hota skadade genom att dra in sjukbidraget. Den metoden kommer kosta massor i flera år framöver för det är ingen lösning bara ett sätt att skjuta en liten kostnad framför sig så den får växa till sig.

Rolf Nilsson sa...

När ska våra politiker börja ta bostadsbristen och de oskäligt höga boendekostnaderna i vårt samhälle på allvar? Då konsekvensen av detta leder till att fler och fler människor vräks och hamnar i hemlöshet.
Det borde inte vara några problem att få koncensus att agera mot detta, då alla partier vid förfrågan prioriterar arbetet mot hemlöshet.
Men mot för våra politiker verkar betyda till?
Då de istället för att agera i för samhället så viktiga frågor och tar sitt förtroendeuppdrag gentemot samhället på fullaste allvar, lägger över ansvarsfrågan till hjälplösa social/frivilligarbetare. Som då i vetskap av hjälplösheten i sin tur känner vanmakt inför mötet med ännu en person som inte har ett tryggt hem att gå till.
Jag tror det är viktigt för allmänheten att få vetskap om, att som social eller frivilligarbetare saknar man de verktyg som behövs för att hjälpa hemlösa människor med deras primära behov efter den ”vård” socialtjänst och våra frivilligorganisationer tycker de behöver. Vilket beror på att varken socialtjänsten eller någon av alla ”hjälp åt hemlösaorganisationer” förfogar över egna trygga hem åt våra hemlösa.
Då den rådande ordningen är att socialtjänsten har det yttersta ansvaret för utsatta människor i kommunen, så hänvisas därför bostadslösa människor utan egna resurser till socialtjänsten. De i sin tur lägger alltmer av sitt hjälplösa ansvar till ännu mer hjälplösa brukar/klient och frivilligorganisationer. På detta hänsynslösa sätt omvandlas den bostadslöse från att vara en person som saknar bostad till att vara en "klient" med sociala problem. Problem som passar socialtjänsten och de boenden som socialtjänsten och frivilligorganisationer förfogar över.
För övrigt ingår det inte heller i socialtjänstens eller övriga organisationers huvudsakliga uppgift att ordna fram bostäder till hemlösa. Så i och med detta förhållningssätt till våra hemlösa och fattiga har denna ständigt expanderande ”hemlösaindustri” (fattighusen) skapats och åter normaliserats i vårt samhälle.
Så på ett strukturellt plan har man därmed skapat ett socialt problem och en arbetsmarknad för redan etablerade av ett bostadspolitiskt problem.

Rolf Nilsson
Ordf. Föreningen Stockholms hemlösa

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Tack Rolf för kommentaren.
Att bostadslösa inte får vara människor utan blir "klienter" och "brukare" är väl för att ingen ska må dåligt och känna ett socialt ansvar. Hemlöshets industrin är väl snart så stor att den börjar kräva att människor blir bostadslösa så den hålls igång.