lördag 13 december 2008

Sveriges samlade kunnande googlar istället för att läsa lagen


Till deras fördel måsta man säga
att dom iaf till slut förstått att något är fel.Men att dom skulle ta till google istället för lagboken var oväntat...
Eller kanske inte.....Dom letar kanske någon synda-bock.

Säkert är iaf att det brev jag emailade tog skruv.
Jag kan hålla med vårt lands högsta kunnande inom rättsväsendet att google är en väldigt bra tjänst. Men vill tillstå att när det gäller rättsliga ämnen bör lagboken vara den första man öppnar och sen går efter.

Som jag förstått så är den enkla matematiken allt för svår även för dom som fortfarande diskuterar hönan eller ägget på Ett Hjärta Rött. Och det kan dom väl få hålla på med vari det den här gången skulle kunna leda till....

För till vanlig matematik på grundskole nivå duger dom inte.
Klas gjorde dock ett klantigt försök utan att ha läst inlägget:
"Så illa det går när statistikers sammaställda data..."

Att jag är bevisat smartare än både Länsrätt och Kammarrätt går att läsa i dom inläggen gällande elförbrukning. Nu får jag väl aven tillägga att jag har en geni-knöl mer än "hönan och ägget" gänget på ett hjärta rött.
Kanske skulle jag vara stolt över det. Men jag tycker bara det är sorgligt.

För den som skulle vilja utmana mig så bör dom läsa inläggen:
"Så illa det går när statistikers sammaställda data..."
"Ström för Dum"
"Mörker väntar sjuka"


Som bevis på googlandet istället för läsning i lagboken.
Så finns den här skärmdumpen på två ställen.
Lagen googlar-photobucket
Lagen googlar-esnips
"Er e-postskrivelse har inkommit till Riksdagens ombudsmän (JO) 2008-12-0806.52.15."

Dom enda förutom dom i min bekantskapskrets som verkar ha tagit ställing i frågan och förstått allvaret är Twingly moderatorn på svd.se och som det också verkar moderatorn på bloggportalen.se.
För någon Twingly moderator åt svd.se har upprepade gånger tagit bort mina länkningar. Vad bloggportalen.se sysslar med som tycker att det att ensamma mammor med garanti pension bara ska få en fjärdedel av den el dom är berättigad till, och därför tar bort mina länkningar för att sätta tillbaks dom när tillräckligt många "topp bloggare" har hunnit skriva något. Så mina inlägg ändå inte syns.Vem vet? kanske är dom fria marknads krafternas sätt att visa ansvar?
(Till Twinglys försvar kan nämnas att dom modererar inte inläggen själva)

Uppdate:
Höll på att glömma en viktig sak i det här semmanhanget. Dagen.se Mycket kan man säga om dom kristna men några feg-skitar är dom inte! För trots att mina inlägg nog svidigt i deras humanitära ådra så har dom inte tagit bort några länkningar strongt!

Men båda står sig slätt mot knuff.se. Inte utan att jag känner mig för fördelad för att vara en rookie-bloggare men ändå fått chansen att få fram det jag tyckt vara viktigt. Som ny bloggare hade jag inte räknaat med sån respons.

Sista gången kallade jag dom feg-skitar för att inlägget skulle dyka upp. Som om våra mänskliga rättigheter var någon stads hemlighet som ingen annan skulle få veta något om. Lite märkligt var att regeringskansliet dök upp i creeper bara efter en liten stund efter jag kallat bloggportalen.se för feg-skitar.Men kanske är någon "Kalle-Anka-Demokrat" som håller i trådarna där och som hellre skyddar socialministern än socialministerns folk han är satt att ta hand om? Även fast jag har svårt att tro att dom förstått vad jag skrivit med det svar jag fick från det samlade kunnandet i samma parti.

Det är med sorg som jag inser att den "nyliberala-genen" spridit så till den milda grad att ingen längre bryr sig om andra människor.
Inte utan att man undrar hur det kommer bli för "barnen av vår tid". Att det är samma barn som låses infamiljehem och HVB hem som sen upptäcker att maten dom fick ur Lidls containrar blivit förgiftad. Dom som blivit fråntagna sitt socialaskyddsnät och som inte får hjälp. Utan nu är lämnade på gatan rättslösa och utan möjligheter.

Men vad kan man vänta sig av människor som utan att blinka kan ge "ett miljard stort socialbidrag" till dom rika. Så dom kan bo kvar i sina flotta villor på fina adresser och slipper sälja den splitt nya SUVen. Samtidigt som dom bedrägeri anklagar ensamma mammor för att dom fått några hundra lappar förmycket pga att f-kassans blanketter inte går att tyda.
Men några måste väl ana vart det bär och kommer vara som dom jag skrev i det inlägget som kommer vara kloka... efter kloka.
Själv undrar jag hur det gått för dom två som verkade må psykiskt dåligt sitter dom i mörkret nu?

Med lite tur
(om man får säga så)gjorde dom något som fick dom att iaf hamna i fängelset. Där dom kan få det mest grundläggande som varm mat lyse över deras huvud och några nya vänner så dom slipper vara ensamma och rädda i mörkret själva. Men så länge man kan se ner på dom istället för vara en av dem alla glor på så kommer det få fortsätta.

Kanske skulle man sagt något klokt
här i slutet men är det någon mening?Jag hoppas bara att jag aldrig blir en av er. i denna "Apornas planet." För vem vill vara en feg-skit? Även fast jag inte är bra så är jag hellre mig själv.

Tror knappast att det är någon mening att ens försöka länka det här inlägget till svd.se eller dn.se inte heller till något på Aftonbladet.se så dom som hittar hit får väl kika på vad moderatorerna åt svd.se vad för hemskt för deras läsare. Själv har jag förstått att jag lika bra kan skita i det här.För Fria nyheter finns kanske inte längre?

Ha nu en fin Lucia kväll alla.

m00ns.

Bloggar jag följer:
Ett hjärta rött, Alliansuppropet, Oscar.s, Arvid.F, Den Osynliga Patienten, Jan Rume´s Blogg, Svensson, BloggenBent Allians fritt.S Mer intressant
Ps.
Har jag missat att ta med nåt så finns det bland mina inlägg.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
l.Givetvis finns så mycket mer som kan visas upp som tydligör den motviljan jag hittills mött när jag försökt göra något åt det här ... Men vem bryr sig..
--------------------------------------------------------------------------------
Uppdatering med:
"brevsvar från konsumentverket komplett."
Där konsumentverket uttryckligen berättar att dom inte har i uppdrag av regeringen att göra någon riksnorm för skäliga kostnader och därför inte har gjort någon sådan heller.
"Länsrätts dom som inte följer lagen utan felaktig statistik."
En fjärdedel av något är aldrig att betrakta som skäligt.
"Brev från stadsdelen som visar SCBs statistik"
Trots att den är fel och i vilket fall som helst inte ska användas enligt lagen.

Den som klarar av att lägga dom här sakerna brevid varann kommer förstå hur det ligger till.Men här finns (4kap 3§ sol)som extra stöd.
"Skäliga kostnader enligt första stycket 1 skall i enlighet med vad regeringen närmare föreskriver beräknas enligt en för hela riket gällande norm(riksnorm)"
Dvs: Inget under 2:a stycket ska gå under någon norm utan där säger lagen att skäliga kostnader är det som gäller. "Ström för Dum" ger en hint om hur man kan räkna ut vad skäligt kan vara.

2 kommentarer:

m00n,m00ns,MooN,m0oN,är,vi sa...

Fri delning så länge det inte är för komersiellt syfte. Men sånt vet alla redan.

m00n,m00ns,MooN,m0oN,är,vi sa...

Från Sammanträde 2008-11-20.
§15
Särskilt uttalande

Ledamoten Rosa Lundmark (v), vice ordföranden Magnus Dannqvist m.fl. (s), ledamoten Jonas Eklund (mp);

Det är positivt att förvaltningen ska följa länsrättsdomarna om bistånd elkostnader under en sexmånadersperiod. Vi anser också att staden centralt bör se över riktlinjerna, eftersom de faktorer som styr elförbrukningen är komplicerade och en individuell behovsprövning måste göras noggrant för att bli rättvisande för den enskilde.

Hushåll med försörjningsstöd har på grund av ekonomiska, sociala och hälsomässiga förhållanden inte samma möjlighet som andra att prioritera energibesparande åtgärder. Alla kan inte rå över alla faktorer som styr energiförbrukningen, exempelvis ett dåligt isolerat hus eller ett gammalt kylskåp som hyresvärden inte vill ersätta förrän det går sönder. En annan faktor som torde öka förbrukningen är om personer i hushållet är hemma hela dygnet.

De uppgifter om elförbrukning som finns i riktlinjerna är inte heller framtagna av Konsumentverket som underlag för skälig förbrukning av hushållsel utan för att användas till exempel i samband med budgetrådgivning. Hushållsel ingår bland de poster i försörjningsstödet för vilka en individuell behovsbedömning bör göras. Däremot har verket i uppdrag att ta fram underlag för regeringens beslut om riksnormen inom försörjningsstödet.”

http://insyn.stockholm.se/eavantor/insyn.aspx?page=record&nodeid=258017

http://insyn.stockholm.se/eavantor/document/2008-11-20/Dagordning/15/15%20Bist%c3%a5nd%20till%20el.pdfMvh