måndag 15 december 2008

Vem tror man beräknar statistik?


Läste igenom motionen:

"Rätten till skälig levnadsnivå – Stockholm som en attraktiv stad för alla"

Det man kan konstatera är att våra folkvalda saknar koll på vad sammanställd data är för något. Men statistik beräknas aldrig. Beräknar man "statistik" kan det på sin höjd bli en prognos men det är inte statistik.

Försökt ta reda på hur statistiken framställts av statistiska central byrån men dom visste inte ens själva hur dom gjort. Någon statistisk mätning är nog aldrig utförd för enpersonshushåll. Men även om dom i motionen nämner rättssäkerhets-synpunkt, lagstiftning, rättspraxis och socialtjänstlagen. Så Iom att dom inte förstår vikten av käll kontroll fallar alla dom sakerna. För hade dom gjort en enkel käll kontroll dvs ringt upp och frågat. Så hade ett sånt här grovt misstag aldrig hänt.

Ur svaret på motionen
Utlåtande 2007:181 RVII (Dnr 325-1744/2007)
"Dessutom har riktlinjerna för hushållsel förtydligats utifrån Konsumentverkets beräkningar och att den sökande ska erbjudas vägledning för att uppnå lägre elkostnader."

Dom som läst inläggen och e-brevet från konsumentverket vet att dom inte har i uppdrag av regeringen att ta fram några beräkningar för hushålls el och har således inte gjort det heller. I broshyren finns därför statistik från SCB som inte stämmer och inte ska användas för SCB har inte heller i uppdrag av regeringen att ta fram en beräkning och dom sysslar inte med beräkningar dom sammanställer statistisk data.Den som vill kan själv fråga SCB här.Eller ring:
SCB:s växel
Tfn: 08-506 940 00 eller 019-17 60 00
Öppettider: vardagar 08.00 - 17.00


Att alltihopa varit ute på remiss i alla stockholms stadsdelar utan att någon reagerat gör en mörk rädd. Inte utan att man bävar för den dagen dom får syn på dom "beräknade" sid numrena i nämnda broshyr "Koll på pengarna"

Kanske skulle dom ge ut en egen broshyr med bara sid numrena och kalla den
"Noll koll på pengarna".
För noll koll har man när man tycker att en fjärdedel av något är skäligt.
Att alltihop strider mot lagen vet ni redan. Noterade också att dom börjat jul städa på Stockholms stads hemsida nu i helgen och endel arkiverade .pdfer inte längre finns. Troligen för att göra plats för nästa års pdfer och dom gamla har jag redan så.

Så i väntan på svar från dom så passar jag på att pusha för tre intressanta reportage på etc.se om hemlösa.
Montera ner industrin
Visst kan alla få bostäder
En onödig industri för hemlösa
Dom tar upp något väldigt viktigt som många nog missat.

"Varje hemlös kostar samhället omkring 600.000 kronor per år. I det inkluderas härbärge, rättsmakt, sjukvård och fivilligorganisationernas arbete. Uppskattade siffror ur en rapport från Lunds socialhögskola"

Med ett Antal på 17.783 utan någonstans att bo blir det en kostnad på i runda tal 11 miljarder om året för att hålla dem här människorna hemlösa. Det är inte svårt att inse vilka fina hus dom skulle få för dom pengarna om dom inte gick åt till "hemlöshets-industrin". Såg också att det verkar hända något för det skulle visst skakas fram 100 lägenheter en början iaf men mycket kvar till dom 17.783 behövande.

Bloggar jag följer:
Ett hjärta rött, Alliansuppropet, Oscar.s, Arvid.F, Den Osynliga Patienten, Jan Rume´s Blogg, Svensson, BloggenBent Allians fritt.S Mer intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: