måndag 26 januari 2009

Curt Nordstedt ta en kopp kaffe istället!

Curt Nordstedt måste vara kringresande
i larmsystem och säkerhets utrustning.För nån vidare analys klarar han inte av. Om Nordstedt är vad Sverige räknar som gräddan kunnande som fått en plats i kungliga vetenskapsakademin ligger vi risigt till allihopa. När såna som har fått en aktningsvärd titel pläderar utan att ha en aning om vad som styr rättsmedvetande och brottslighet. Så finns risken att nån är dum nog att tro på det han säger.

När kungliga vetenskapliga akademins medlemar
skriver ned sån sk-t utan grund kan man undra vad för annat skräp dom fyllt korridorerna på jobbet med. Att rättsapparatens styrs av ekonomiska tillgångar kan väl inte vara en nyhet även för en sån pajas. Under 1980-talet uppstod bankkriser i flera delar av världen. Detta föregicks av att finansmarknaden förändrades från och med 1960-talet, med en försämrad vinst i traditionella affärer.Wiki

Att Nordsteds namne nog har bättre ideer går att se på videon.

E.Nordstedt - Då tar jag mig en köpp


Att precis samma sak är på väg att hända igen
och en ny generaion unga kommer få en rent förj-vlig uppväxt som förra gången dom fattiga fick betala krisen. Gör den här nollans uttalande rent sataniskt. Som han försökte vilseleda vanligt folk. För det är KRISER som tar välfärden ifrån dom sämst ställda. Curt Nordstedts Nästa artikel kan ni väl stoppa in brevid dom andra roliga historierna istället.

Wiki om kriser

Finanskris Finanskrisen i Sverige 1990–1994 Nyckeln IT-Bubblan Finansbubbla Sveriges ekonomiska historia
Kronologi
Under 1980-talet fördubblades nybyggandet i Stockholm
1980-1989 steg fastigheter med nära 800 % i Stockholm
Finansbolaget Nyckeln startade krisen 1990 och orsakade förluster på 3 miljarder
1990/91 minskade avdragsrätten för räntor från 50 till 30%
Många kommersiella fastigheter tappade två tredjedelar av sitt värde.
Riksbankens marginalränta var 1992 under någon vecka hela 500%
Riksbanken försvar av räntan 1992 kostade Sverige cirka en 500 miljarder kronor.
Den fasta växelkursen övergavs för en flytande 1992
1992/93 var bankernas genomsnittliga nominella utlåningsränta till hushåll drygt 15% och inflationen drygt 2%
Skattebetalarna bidrog med 64 miljarder kronor i stöd (via bankstödsnämnden) för att täcka bankernas förluster
På två år gick nära tusen fastighetsbolag i konkurs
Marginalräntan byttes mot reporänta 1994
1994 kan krisen sägas vara över

Nyheter i ämnet
Glöm inte att Ian gick emot.DN.2002 Medierna överdriver brottsutvecklingen.svd Tro och populism driver polisen.svd Våld mörkas och bagatelliseras.svd Tuffare tag mot bidragsfuskare.svd Medierna överdriver brottsutvecklingen.svd Bidragsfusk för 30 miljoner.DN Stockholm gick plus.dn Flum är flum om än i forskningsrapporter.svd.se
Blogg:
Fusk om fusk
MKs blogg
Maria Abrahamssons lycksalighet.blogge
Sätt åt fuskarna och förbättra välfärdssystemen.utredarna
Jag har fördomar säger Curt Norstedt
Min andra blogg
Hellre upplyst än nedsläckt
Hur mycket har ni råd att spara på dom fattiga?
Bedrägeri- och skadegörelsebrott ökade mest 2008.Brå
Bloggar jag följer:
Ett hjärta rött, Alliansuppropet, Oscar.s, Arvid.F, Den Osynliga Patienten, Jan Rume´s Blogg, Svensson, BloggenBent Allians fritt.S Mer intressant
Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , , , , , , , , , , , ,
I serien det totala hjärnsläppet!

4 kommentarer:

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Kommenterat av mig:

Blir inte alla dessa utredningar och forsknings resultat bara nåt för sopkorgen? Så länge ni inte väger in vilka faktorer som skapar brottslighet? Tex under -80 talet stängdes i stort sett alla fritidsgårdar. Att sätta ett stort antal ungdomar utan någon menigsfull sysselsättning är för mig som att odla brottslighet. Sen är det väl ganska uppenbart att nedläggningen av militären och ett minskat antal mönstrande också kommer påverka framtida brottslighet. Då dels så gav försvarmakten meningsfull sysselsättning och även en fostrande social utbildning. Att bara mäta polisens insatser blir bara ett resultat att kasta i sopkorgen. då det knappast kommer gå ett få ut några rellevanta data ur en sån forskar rapport

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

http://jheidbrink.wordpress.com/2009/01/26/fran-valid-poang-till-sammansvarjningsteori/#comment-1333

http://www.newsmill.se/artikel/2008/10/14/varfor-stalls-inga-effektivitetskrav-pa-polisen#comment-18042

om januari 27, 2009 vid 9:02 är m00ns
Kanske är det du som tror artikeln handlar om organiserad brottslighet och skatte brott och tror fler poliser på stan skulle påverka utvecklingen av den grenen. Hur du sen slöt dig till att jag hade lagt allt i samma korg är kanske något du praktiserar på arbetet men därned inte sanningen.

Det mest påtagliga i era resonemang är att ni alltid vill stoppa brott långt bort från källan. Som trägårdsmästaren skulle försöka stoppa fingrarna i vattenspridaren för att stänga av flödet istället för att gå till kranen.

Att erat sätt är samhälls ekonomiskt oförsvarbart och mer poliser och längre straff bara kommer öka på dom statliga kostnaderna men inte lösa problemet. Att skära ner i välfärden för dom sämst ställda för att senare lägga till mer pengar för att hålla dom i fängelse och fler poliser till att jaga dom måste vara det ultimata hjärnsläppet gällande tänkande.

Om det istället hade investerats i dessa ungdomar och tagits pengar ur deras framtida vinnst för att se till att dom hade en meningsfull fritid och en ordentlig utbildning hade alla kanske sluppit betala för att hålla samma person i fängelse.

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

http://www.utredarna.nu/rogermortvik/2009/01/23/satt-at-fuskarna-och-forbattra-valfardssystemen/

Noterat:
Står man med i taxeringskalendern får man hur många miljarder som helst i socialbidrag så man kan bo kvar få ut en bonus och även nya pengar att spela bort på Casino OMX vinnst varje gång. Men ALLA fattiga ska nu sättas åt bedrägeri åtalas för hundralappar precis som med FUT utredningen gjorde med F-kassan. Att socialbidragstagare inte har någon indrivningsbar inkomst gör det här till ett ordentligt hjärnsläpp. Men socialbidrag är väl bara för dom i taxeringskalendern? Pöbeln ska överskuldsättas än mer. Om ni brytt er något om människor skulle ni se till att få stopp på idiotin att elektricitet skulle vara personsberoende. Koka en potatis tar lika långtid för en potatis som för fyra potatisar. En TV använder lika mycket el om en ser på den som fyra personer.1 Middag är 40% av elkostnaden i hemmet. Trots det så skiljer det 100% för ett enpersonshushåll och ett fyrapersonhushåll i den lagstridiga socialbidragsnormen Stockholm har infört. Skillnaden skulle vara el för en glödlampa el två bara. Men källgranskning är inte viktigt inom politiken. Så även hos er?

Björn Wadström sa...

Hej Ang din kommentar på -ettan-
Jag har inte glömt frågan läs här så länge. http://expressenbloggen.blogspot.com/2009/01/dns-filter-r-oroande.html