torsdag 22 januari 2009

Lås in ungdjävlarna och kasta nyckeln!

I det nya samhälls ekonomiska hjärnsläppet så är ökade statliga kostnader och mer statligt anställda på väg att bli den absoluta sanningen. Denna tro mässas vilt och USA med överfyllda fängelser och social misär är vad som presenteras som föredömen. Curt Nordstedts artikel i svd "Våld mörkas och bagatelliseras.svd" Är en orgie av ökade statliga kostnader och felaktiga slutsatser som:
"Kriminalpolitiken. Ökningen av brottsligheten sammanfaller med den nya kriminalpolitiken som infördes på 1960-talet av Lennart Geijer"
Den som tror på det där har inte tänkt långt.

För det är inte svårt att inse att det som nu alla ser händer ute på gatorna och vad folk uppfattar som den ökade brottsligheten sammanfaller så väl med alla dom Finans bubblor som urholkat välfärden. Man är bra enfaldig om man inte inser att varenda bank kris, finans bubbla, fastighets bubbla och it-bubbla har dom allra svagaste i samhället fått betala .
Vilka som ska få stå för socialbidraget på 1500 miljarder står klart nu när det åter igen ska sparas på dom som har det sämst. Att dom 1500 miljarderna inte är annat än socialbidrag som gör att finans världens toppar kan bo kvar i sina villor och åka i sina SUVar talar för det. Socialbidrag dom får för att dragit oss in i den här krisen, nåt alla skulle få när dom spelat bort andras pengar.

Factory - Efter PluggetMen dom som redan lever under existens minimum och misär
Dom ska vi anställa mer poliser till att ta hand om så dom ungarna alla dom här kriserna skapar åker i fängelse och Svensson ska stå för notan dubbelt. Först betala för finans bubblorna sen betala för att hålla ungdjävlarna i fängelse. Att det här är den sämsta samhälls ekonomiska lösningen som någonsin skådats och jag hoppas att det är frun i huset hos familjen Nordstedt som har hand om ekonomin.

""Det finns överhuvudtaget inget som talar för att till exempel hårdare straff eller sänkt straffbarhetsålder skulle minska problemets omfattning.
Det finns heller inget som talar för att polisens insatser mot ungdomsvåld ger optimal eller ens avsedd effekt. Polisen har en tradition av att inte utvärdera sin verksamhet och sina metoder, och gör överhuvudtaget inga kvalitetsuppföljningar.""

Björn Fries och Jerzy Sarnek har börjat förstå hur saker sitter ihop åtminstone. Missar dock att säga att kommande nedragningar av välfärden kommer åter igen bli en ökad kostnad för samhället."Tro och populism driver polisen.svd" Man får verkligen akademin som ska hjälpa socialtjänsten förstår problemen på riktigt och ser till att göra något åt det.
På rätt väg är även Jönköping som förstått att det är ”Rättvisare om grundskolan är avgiftsfri.ab”. Så alla kan följa med på utflykter och vara med under samma förutsättningar som alla andra.

Min andra Blogg
Out Off Line

Läs även:
”En svennebananmatsäck kostar under en tia.ab”
"Vad vet vi om våldsutvecklingen i Sverige?.brå"

Viktigt!

Stockholm stad försöker fastslå felräkning.
Ström för dum
Så illa det går..
Mörker väntar sjuka.
England ska lugga flintskalliga
Ockrare Ensamhet och Raggare!
Blogg hatare är bara rädda och fega kryp!

Viktigt! stockholms stad.
Nu ska vi Lugga Flintskalliga i Sverige med.

Bloggar jag följer:
Ett hjärta rött, Alliansuppropet, Oscar.s, Arvid.F, Den Osynliga Patienten, Jan Rume´s Blogg, Svensson, BloggenBent Allians fritt.S Mer intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
PS Rubriken från artikel kommentarerna i svd.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju stört omöjligt att läsa någonting i denna bloggen. Varför lägga ner tid på något man inte behärskar? Du särskriver något helt otroligt och din meningsuppbyggnad är ren misär. Man har inte komma framför ordet "och" och "finans bubbla" är ett ord. Lägg ner...

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

[Hellre upplyst än nedsläckt] Ny kommentar på Lås in ungdjävlarna och kasta nyckeln!. Anonym
Din kommentar är flyttad till rätt inlägg

"Blogg hatare är bara rädda och fega kryp!"

Mvh

Anonym sa...

Hmmm.... kanske det blir så som din rubrik antyder. Att skolorna låser in ungarna och kastar bort nyckeln. Att alla studiebesök, friluftsdagar, elevens-val-dagar, teaterbesök, biblioteksdagar osv ställs in, beroende på att de företag som skolorna upphandlat med om skolmaten inte ställer upp och gör 1000 mackor till en friluftsdag, eftersom det inte ingår i deras kontrakt.
Många skolor har idag inte ett skolkök utan köper in luncherna från ett centralt kök - som kanske lagar till 2-3000 portioner per dag.

Tankarna om att skolan ska fixa utflyktsmaten kanske funkar i en småort, där det finns EN skola med EN skolmatsal, och kanske ett par hundra elever.

I storstäderna är det lite andra premisser kring lunchmaten...

Anonym sa...

Brottslingar, kriminella
Problem “inte vet vem” = men det vet man ju (utredningstekniskt)
Bush= flera punkter (stämma honom och ge empiriska , riktiga bevis= t.ex. vd och reade bort aktier el dyl , tjänstefel och då alla brott som rapporterats)
En lösning (fel)= nanorobot (t.ex. läser av gener= inte riktigt reabel metod = kan ju vara fel person)
Därför polis, säkerhetsstyrkor måste lösa brott

Samköra register
Internetanalys (echelon etc= bara court order och sänd till flera grupper)
Nyhets-och källgranskning (historiska metoden, källkritik och metoder som finns idag)
Ta in alla vittnesmål (automatisk kamera och sen datametod, få fram info man är ute efter)
Psykologisk felkälla likaså

Med tanke på s (alla brottslingar under 60 års tid)= hade det kommit en diktator som var vettig (bra General etc som i många länder) och lovat att skjuta packet med höghastighetsvapen = hade jag röstat till 100%

Anonym sa...

m00nster.blogspot.com 2009-01-22 12:18:07 SCB Statistiska Centralbyrån
m00nster.blogspot.com 2009-01-22 12:17:46 SCB Statistiska Centralbyrån
m00nster.blogspot.com 2009-01-22 12:14:58 SCB Statistiska Centralbyrån
m00nster.blogspot.com 2009-01-22 12:12:01 SCB Statistiska Centralbyrån
m00ns.blogspot.com 2009-01-22 12:06:51 SCB Statistiska Centralbyrån
m00nster.blogspot.com 2009-01-22 12:05:19 SCB Statistiska Centralbyrån

Undrar om SCB förstått att dom räknat fel.

Anonym sa...

http://www.b19.se/mediacreeper/name/SCB+Statistiska+Centralbyr%C3%A5n