fredag 16 januari 2009

Ockrare Ensamhet och Raggare!


Kanske skulle "Rädda" varit med också...

Den som söker på ordet på bloggar.se förstår nog.
Tyvärr är jag varken författare eller har varit inblandad på någotvis.Mer än att jag möjligen skulle kunna vara ragglare. Klurat en stund var intresset för dom hemlösa tagit vägen.. Så sökt lite på bloggeriet för att se om någon inte glömt dom till förmånen för den redan allt för infekterade debatten om västbanken. (Me stava sig illa "fattigadt")Rubriken från Faktum.

Skulle skrivit ihop något för länge sen men tystnaden var så total och även om jag vill så krävs det att kroppen hänger på. Så det var bortförklaringarna det. I vilket fall som helst så har jag sökt lite idag och hittade massor jag inte sett förut. Bland annat Faktum och Dia Psalmas nya låt. Om jag nu får lyssna på sånt längre nu när jag skulle vara nazist?

För tydligande!!
Jag är inte nassist har aldrig varit och kommer aldrig bli! Däremot har samma personer som gjort allt för att bloggen inte ska synas på google.Även lämnat nedlåtande kommentarer samtifigt som de varit inloggad på twingly-admin proxyn. Förutom alla andra nedlåtande kommentarer som finns här. Samma sjukligt störda människa har alltså FÖRSÖKT få mig att framstå som nazist.Något jag absolut inte är eller har varit eller kommer bli.Dia Psalma - Kalle Iskall


Kalle Iskall....på riktigt.
För er som vill veta mer om författaren bakom texten
till Kalle Iskall kan följa hans egna blogg "Den nakna historien"

Tänker inte lägga till så mycket mer från mig då det kanske tar bort fokuset på det ni ser och kan läsa om. Men visa gärna att ni inte glömt dom "iskalla" som Kalle tex.

Tidningen som skrivs av läsarna själva.Sourze.se
Hemlös i Stockholm - vem orkar tillbaka?
"En anställd på ett daghärbärge möter en hemlös man som är 57 år gammal. Han orkar inte mer.....Allt han ville ha var en säng för natten och en egen
dörr att stänga.

Faktum.se/Dia Psalma
Den 25 februari släpper punkbandet Dia Psalma sin första ›riktiga‹ skiva på tolv år - Re voltere. Faktumförsäljaren Mikael Galloni har skrivit texten till en av låtarna. Pontus Andersson, gitarrist i Dia Psalma berättar hur det gick till.

Dia Psalma.myspace 6låtar där
Ladda ner kalle gratis
Ladda ner Kalle Iskall

Bloggar
Svarta ballader.Project Runeberg
Queen of light
Hemlöshet - Vad är det?, Vem är hemlös?.anette
Hem till Nippertippan: Allt hör ihop till en ond cirkel!

Nyheter i ämnet
Liza Marklund röjde källa – slipper åtal.SVD.se (utsatt drabbades)
Sveland får pris som "Årets stöttare".DN.se Makalösa Föräldrars pris
Folkrätten är hemlös.hd.se
Hemlös man stal strömVlt.se
Hemlöshet.stockholm.se
Hemlöshet.Wiki
Alliansen först med strategi mot hemlöshet
Uppdatera dina fördomar.Trelleborgs Allehanda
Ungdomar tände eld på tre fordon och en uteliggare.sv.magasinet Hemlösa bussas bort föran ceremonin.svd.se

Från mig:
Välgörenhet ger Odräglighet
Finns massor av inlägg i ämnet i bloggen.

i ämnet:
Hälsomottagning för hemlösa
Behövs hemlösheten och skapar vi därmed hemlösa?
Staden skärper bidragskontrollen
Arbetsrätt satt på undantag
Studenter ger juridisk rådgivning åt hemlösa

Bloggar jag följer:
Ett hjärta rött, Alliansuppropet, Oscar.s, Arvid.F, Den Osynliga Patienten, Jan Rume´s Blogg, Svensson, BloggenBent Allians fritt.S Mer intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 kommentarer:

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Kommentar från Rolf uppflyttat
Rolf Nilsson sa...
När en person kommer till socialtjänsten och självklart är i behov av hjälp, upplever den människan nästan genomgående att den utsätts för en onödig misstänksamhet.
Den sökande får svara på frågor som hon upplever som närgångna. Dessa frågor berör sådant som man i vanliga fall inte vill lämna ut till människor man inte känner. Kanske förstärks obehaget då de här frågorna framförs som ett krav på motprestation till den hjälp man söker. Den sökande är redan i ett kritiskt skede när hon ställs inför detta ifrågasättande.
Ett bemötande som blir mycket obehagligt när det handlar om behov av hjälp till det absolut nödvändigaste. När så inget lurendrejeri kan hittas får personen hjälp till existensminimum. Det är en summa som några tjänstemän på konsumentverket räknat ut och som sen går via finansutskottet vidare till ett betänkande. Därefter blir det till underlag för det beslut som stadsdelarna har att hålla sig till när de sen ska möta människor som upplever verkligheten på ett helt annat sätt. Inte sällan blir den sökande tvungen att komma fler gånger.
Då upprepas även förfarandet med ansökningsblanketten; där den sökande varje gång får fylla i de uppgifter han redan fyllt i om och om och i samma ordning varje gång.
Varför gör man så när alla uppgifter redan finns?
Det skulle kunna räcka med en enkel fråga och att man sen fick skriva under ett papper på att inget har förändrats sen föregående besök.
När hon väl får hjälp är det aldrig mer än det som ”socialtjänsten” är satta att försvara som det absolut nödvändigaste. Det är inte utifrån vad den sökande försöker förmedla som sina behov. Vid de fall som handläggaren ser det orimliga hänvisas till överordnade. Det finns en känsla av att inte bli respekterad, att inte bli sedd som något annat än en siffra i socialtjänstens bokföring. Besluten ligger så oerhört långt borta.
Det gör att den hopplöshet som bidragstagaren bar på innan hon tog till det sista halmstråt; att gå till socialbyrån, känns dubbelt så tung.
Det outtalade ultimatum som lyder: Följ våra regler eller var utan är inte värdigt en demokrati. Ser ni inte att utanförskapet förstärks?
Man kan ju fråga sig varför socialtjänsten har så svårt att respektera alla de signaler, som visar att situationen i sig själv; den att besöka ett socialkontor är så obehaglig. Det blir ofta till en börda som läggs ovanpå den redan tyngda och utsatta människan.
Vi lever ju i ett samhälle som så ofta vill framhålla betydelsen av att alla skall behandlas med respekt och utifrån att vi alla har lika värde. Det känns inte så i de här situationerna.
Som sökande snurrar det i huvudet och man ställer sig många frågor:
Är det meningen man ska tycka att det är så obehagligt att man inte vill komma tillbaka?
Är det för att handläggare har svårt att hantera en person som är i beroendeställning?
Har handläggarna sådan press på sig från sina chefer att de inte vågar känna efter?
Eller är det helt enkelt så att hela systemet med socialbidrag är ett av våra mest tydliga uttryck för den dubbelmoral som råder i vårt samhälle.
Den där vi talar oss varma för allas rätt till en grundläggande trygghet.
Om vikten av att värna om allas rätt till en skälig levnadsnivå. Varför är det så svårt att öppna upp för det här? När någon kommer med kritik tystas den inte sällan ner av beslutsfattare som av någon anledning tycks ha väldigt starka drivkrafter att behålla den ordning som råder. Det här är ett samhällsmönster som befäster omöjligheten för så många.
Hur ska människor få möjlighet att ta sig ur en tillvaro där vissa lever på ett absolut minimum. Det är upp till alla inblandade att fråga sig: På vilket sätt bidrar jag till upprätthållandet av denna ordning. Har jag något att vinna på det här?


Rolf Nilsson

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Inkompetensen frodas i Stockholms stad.
Överskuldsatta ska bli ännu mer skuldsatta.
SCBs statistik är fortfarande konsumentverkets att dom idioterna inte ringer KOV och frågar....
http://insyn.stockholm.se/soc/insyn.aspx?page=agenda&nodeid=322358

Se om jag pallar. Så mycket fel så inkompetens skulle vara straffbart.

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Inkompetensen frodas i Stockholms stad.
Överskuldsatta ska bli ännu mer skuldsatta. Precis som i england ska vi lugga flintskalliga.
SCBs statistik är fortfarande konsumentverkets att dom idioterna inte ringer KOV och frågar....
http://m00nster.blogspot.com/2008/09/ett-vldigt-viktigt-brev-om-el.html

Stockholms stad
http://insyn.stockholm.se/soc/insyn.aspx?page=agenda&nodeid=322358

Se om jag pallar skriva nåt. Så mycket fel så inkompetens skulle vara straffbart.

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

helt fel om el
http://insyn.stockholm.se/insynTransFrame.aspx?id=60&nodeid=324239

kräva pengar av skuldsatta
http://insyn.stockholm.se/insynTransFrame.aspx?id=60&nodeid=324251

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

England ska lugga flintskalliga

http://m00nster.blogspot.com/2008/12/england-ska-lugga-flintskalliga.html

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Sagt av sakkunnig i hushållsekonomi Ingrid Hallstan på KOV:

Konsumentverket skall enligt sin instruktion utarbeta underlag för regeringens beslut om riksnormen inom försörjningsstödet. Riksnormen omfattar dock inte kostnader för hushållsel och verket har inte något uppdrag att ta fram underlag för skälig förbrukning av hushållsel.

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Tänk vad lite källgranskning kan få fram.