torsdag 12 februari 2009

Dags för ett klimatombyte?

Våren
Den absolut värsta tiden på året och allt bara verkar grått och trisst.
Mitten på februari när metrologen förutspår ännu ett "skit år" och tom en kall politiker fryser.Är det då inte dags för ett klimatombyte? För vill vi inte alla till ett ställe där det finns mänsklig värme och folk bryr sig om varann? Där du slipper bli behandlad som hjälte bara för att du håller upp dörren för någon äldre utan det är lika naturligt som att andas ren luft.


Florence ValentinFlorence Valentin´s korta resa "upp på sociala och ner på systemet" ter sig allt för kort och nog skulle det väl vara bättre med något annat alternativ för den fjärdedelen människor som faktiskt ÄR sjuka men som glömts bort i all retorik där 75% har arbetsförmåga. Att det verkligen behövs ett klimatombyte för alla fattiga barnen som inte har råd med skolresor eller mat. Att de knappt fick en notis i tidningarna förutom i Hd.se och syd.sv får en att skämmas. När ska folk fatta att för att dom ska få hjälp själva så måste dom hjälpa minst två andra? För det är allt för få som har sommar värmen kvar i sitt blod.Dom som har den värme som behövs sitter fast i sitt egna elände och är allt för upptagna med det.

Florence Valentin - Sommaren kvar i mitt blod


Ett varmare klimat till de allra fattigaste barnen är något som verkligen behövs. För kanske är det så att de allt för smarta barnen inte klarar av att leva i den sjuka världen dom tvingats till. och när dom protesterar eller revolterar så svarar den sjuka världen med att spärra in dem i det h-vete det måste vara att bli inlåst i ett hvb hem. Där inga kontroller gjorts för ens nu. Där bara 55 av 365 hem klarat sig utan anmärkning. Det är inte bara skit år och skit väder när nu dessa barn nu också ska fängslas om piltiker får som dom vill.


De verkliga klimat hoten:
Ingen tar ansvar för Försäkringskassan
Försäkringskassan har havererat och äntligen debatterade riksdagen frågan i går. Tyvärr blev vi inte så mycket klokare. Det är nämligen så att ingen politiker vill ta ansvar. På frågan vems är felet, sa förstås oppositionen att det är regeringens. Självklart kontrade regeringen med att anklaga oppositionen för haveriet.
"Direktörers maktmissbruk jämförbart med korruption"
Näringslivsveteraner ställer bolagsdirektörerna till svars för finanskrisen: En liten klick privata ekonomiska makthavare gynnar varandra på bekostnad av pensionssparare och löntagare.
Falsk matematik
Bakom kulturutredningens stora ombyggnadsplaner fortsätter nu de bakomliggande nedskärningarna av kulturen, den långsamma och matematiska urgröpningen av resurser som genererar otrygghet och rädsla – och – tystnad. Inför denna verklighet gör utredningen som när man möter en hemlös: blundar eller tittar åt sidan.
Mer från mig:
Dom fattiga och Rädda barnen
De utsatta förbannade barnen!
Vad ska det bli av barnen av vår tid
Hell-O-Win Hur illa får Det Bli?
Hel-o-win eller Fel-O-Grin så Illa det är
Det här Samman-Brottet måste få bli det sista!
Kvällsöppet om att tvångsomhänderta barn
Wow Jag har rätt! =o)
Om man ändå var så mycket bättre..
Väldigt aktuellt
För mycket till fler och för lite för en!
För mycket till fler och för lite för en! Del 2
Nåt som verkligen behöver en puff för allas skull.
Min blogg 2
Out Off Line
Missade nästan:
Ockrare Ensamhet och Raggare!

Bloggar jag följer:
Ett hjärta rött, Alliansuppropet, Oscar.s, Arvid.F, Den Osynliga Patienten, Jan Rume´s Blogg, Svensson, BloggenBent Allians fritt.S Mer intressant Loke Jens.O Badlands Hyena
Bojkotten:Svensk Myndighetskontroll
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Lite värme ..lite ljus...

1 kommentar:

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Ville stjäla det här från Osynliga patientens blogg och få in någonstans...

Ta vara på möjligheten och organisera er inom denna civilisationen, manar hon, erkänn att detta samhälle gjort er rotlösa och illa men acceptera inte att leva med det präktiga samhällets syn på er. Se inte samhället som det förlovade land ni vill in i. Ni ser det på avstånd och som en usel roman växer kärleken och de förtvivlade drömmarna på avstånd från den älskade, fortsätter hon. Analysera er situation och tänk! Att tänka fritt är en politisk handling, underskattad men vår enda utväg just nu.

Poesi tamme fean.