fredag 27 februari 2009

En korvkiosk i en skog Headweb

Såg att headweb slagit upp dörrarna.
En legal lösning för att få betalt för media Tyvärr är dessvärre lösningen nog förlegad. Att någon skulle få för sig att ställa en korvkiosk i skogen och tro att alla skulle gå dit istället för att äta olaglig korv mitt i centrum av stan. Att "korven i stan" också är gratis lär göra den korvkiosk ägaren arbetslös. Den som förstått det geniala med att starta en stiftelse som har som enda uppgift att tillgänglig göra media på webben och ingå avtal med tex¨SVD, DN, Aftonbladet eller Expressen där stiftelsen får en flik på deras sida att sälja den media som passar. Inför man samma sak på alla comunitys så finns det en chans att man börjar få något sålt. För människan är bekväm och går inte ut i skogen och köper korv. Eller?

Mora träsk - Font jag en korv


Skrev i ett tidigare inlägg
Vill man få betalt för att en film sprids på torrent siter bör man gå ifrån den omorderna idén att lägga reklam pauser i filmer och istället "bränna in" reklam i filmer där TV3/TV4 loggan sitter. Vem tänker på den idag? Sen är det bara att sälja "tv-logga tid" från antingen en som vill sponsra hela filmen eller olika priser beroende på längd "tv-loggan" visas med deras reklam. Att den som ponsrat filmen eller flera stycken som gjort det skulle få sin reklam gratis spridd om filmen fildelades kan inte var så svårt att förstå.Glömde lägga till.
Att fördelen med att "bränna in reklamen" också. Att filmer med inbränd reklam skulle bli nära nog gratis för de som visade den då den som fianserat filmen och har sin reklam i den skulle kämpa för att få den visad i tv. Det skulle kunna ge Joost det lyft programmet förtjänar. Det skulle troligen gå att "bränna in reklam i äldre film med. Sen är det bara att dela ut den gratis på TPB så får de som köpt loss filmen från kreaktören reklam.

Att en sån här lösning skulle göra alla dessa förbudslagar

obsolita som nu spottas fram i en ändlös fart, och även göra upphovsrätten om inte helt men till stor del helt onödig. Gör det högst märkligt att ingen annan kläckt ide´n. Menar då¨inte media industrin de har fullt upp med att stämma alla de kommer åt......Men någon måste väl ha koll på hur man säljer saker?

Det finns inte någon som tror att IPRED, ACTA, IFPI, APB, RIAA eller stämmningar kommer göra att det säljs fler media produkter. Vill man sälja något så ställer man upp ett korvstånd där kunderna finns. Kicka "anti industrin" och anställ kompetent folk som kan tillgänglig göra kreaktörernas verk. Integritets kränkande lagar är ingen försäljnings modell. Sälj media inte böter och fängelse straff.
Glömde lägga till...
Förstår att det kan kännas märkligt att media industrin skulle börja med något så nydanande som att försöka sälja något... Men ge det en stund och tänk igenom det. Så är det inte så konstigt att försöka sälja media...Hoppar sen headweb på tåget kan de kanske använda deras plattform.
Flyttar upp kommentaren hit också
Själv ser ja redan framför mig tex att tidningarna erbjuder en webbfilm till premunanter. Betydligt enklare sätt en den "riktiga film" som vissa tidningar erbjuder idag. Sen fins beydligt fler "spinn offs" men intresset verker klent.

Att en sån här lösning skulle stärka tidningarna och Communitys.
Om det säldes media där människor normalt samlas på nätet.
Kan väl inte vara svårt att förstå?

Aktuella nyheter
Musik köps bäst utan mellanhand.svd
Hjälp oss öppna SVT:s arkiv.svd
Integritetstrubbel.dn.se
Ta reda på vem som vill skydda dina rättigheter.hd
Musik köps bäst utan mellanhand.svd
Våra fri- och rättigheter ska inte begränsas.svd
Förslaget om ACTA måste ut på remiss.svd
Något mossbelupen, men ändå en lag.svd
Anti-Counterfeiting Trade Agreement
SVT:s vd tror Pirate Bay vinner.24
Reinfeldt stödjer The Pirate Bay.24
Lämna oss ifred, Ipred!.barometern
Spotifys kopieringsskydd har knäckts.svd

Alla delar i serien
Hur man kunde fått betalt för film istället!
IFPI, APB, IPRED, ACTA och Rättegången
Tror någon att ACTA eller Ipred kommer sälja musik?
Går det att tjäna en spänn på musik än?
Tänk jag blev nästan Antipirat engång
Out Off Line
Aktuella Bloggar
Lite funderingar kring en riksdagsdebatt
Därför kommer så småningom revolten att vara ett faktum
Svar från Näringsutskottet ang...
You have created a monster
Att slåss med kunderna är ingen bra idé...
Blomberget växer hos paret Wallis.vackert

Aktuellt om ACTA
Anti-Counterfeiting Trade Agreement.Leaked
IRMA Threatens Irish ISPs
Threat of legal action on music copyright.irish.times
Proposed US ACTA multi-lateral.wikileaks
irmaletter.pdf
Sheehy Donnelly Copyright Department
Bloggar jag följer:
Ett hjärta rött, Alliansuppropet, Oscar.s, Arvid.F, Den Osynliga Patienten, Jan Rume´s Blogg, Svensson, BloggenBent Allians fritt.S Mer intressant Loke Jens.O Badlands Hyena
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , PS. Hade de anställt mig hade de sålt musik och film istället för att följt TPB rättegången =o)->--<

12 kommentarer:

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

.
Förstår att det kan kännas märkligt att media industrin skulle börja med något så nydanande som att försöka sälja något... Men ge det en stund och tänk igenom det. Så är det inte så konstigt att försöka sälja media...Hoppar headweb på tåget kan de kanske använda deras plattform.

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

.
Själv ser ja redan framför mig tex att tidningarna erbjuder en webbfilm till premunanter. Betydligt enklare sätt en den "riktiga film" som vissa tidningar erbjuder idag.

Anonym sa...

Jag betalar gärna för att slippa reklam! Förutom obehaget att se och höra reklamen innebär reklamfinansierad kultur att de stora amerikanska läsk- och hamburgarjättarna får makten över musikens texter och filmernas budskap.

Anonym sa...

PS Lösningarna för betalning som innebär ett abonemang eller prenumeration el dyl innebär ofta samma reklamberoende.

Jag tycker faktiskt att exemplarförsäljning är den bästa lösningen, eftersom det innebär att man ser exakt vad folk är intresserade av att betala för.

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Att det skulle gå att erbjud saker med och utan reklam är väl inget nytt? du får det du vill ha till det priset du är villig att betal för det och andra som tycker det kvittar får ett annat pris.
Att ha en "flik" där det säljs musik och film på webb tidningarna innebär väl inte att hamburger jättarna bestämmer?
Hitta fiansiärer för film och lägga reklamen i filmen i stället för i mellan är väl eg en rellativt liten förändring?

Anonym sa...

I kombination med de låga priser som de flesta nuvarande fildelare kräver för att börja betala så blir ofta reklamfinansiering ett nödvändigt komplement. En "flik" på en webtidning borde inte vara ett större problem än i dag, men det kan hända att tidningens finansiärer (bl a "hamburgerjättarna") kräver att vissa artister förbjuds, precis som skedde i amerika för flera artister som var kritiska mot Bush och Irak-kriget. Affärerna vägrade sälja deras musik, och ju mindre bolaget är desto mer känsligt för ekonomiska påtryckningar är det.

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Det som är det fina med en "stiftelse" som jag skrivit om. Med en stiftlse som bara skapar förutsättningar för att sälja media där vilket bolag som helst kan ansluta sig och själv besämma vilket pris de vill ha på sina varor ska inte det du nämner ske.

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Sitta och "braina" fram en total lösning för en hel medie industri själv är inte det lättaste.

Anonym sa...

:-) Nej, det är inte lätt! Det är väl därför jag håller fast vid de gamla "hederliga" lösningarna... Att köpa en skiva, eller att betala för att ladda ner ett album eller en låt... Självklart är kringförsäljning och reklam bra som komplement, men jag tycker att det känns bäst om basen kommer från försäljning av själva varan, musiken. Jag tycker att en artist som säljer 10-20 tusen album ska kunna få det att gå runt, utan reklamavtal och t-shirtförsäljning. För det krävs ett pris på 50-100 kronor/album skulle jag tro.

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Som jag ser det finns det tre alternativ.
Ta bort det industrin inte vill dela med sig av från nätet. Gräv ner det så ingen får tag i det.
Alternaiv två se till att sälja det överallt
Alternativ tre dela ut det gratis.

Anonym sa...

Jag röstar på alternativ 2. :-)

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Bra dit vi ska ta oss nu =o)