tisdag 3 februari 2009

Försvaras Försvaret!


Lotta Gröning skriver i:

Tänk om!
"Det är lite lustigt att just moderaterna avvecklar försvaret. Detta parti som genom årens lopp har varit försvarets främste vapendragare. Nu ska 9.500 soldater försvara Sverige."

Att bara 9.500 soldater nu ska försvara Sverige
och vara beredda ifall en katastrof uppstår känns som lite för lite. Men det jag tänker på är vad våra värnpliktiga ska göra nu när de inte kommer få göra lumpen. Att försvaret har fler funktioner än bara försvara vårat land kanske inte är något man tänker på direkt. Men försvaret utbildar inte bara nya soldater dom utbildar också grabbar och tjejer i socialsamvaro och att göra saker i grupp.

Hjalle & Heavy - Lumparliv


Sen fyller vårat försvar en till funktion.
Den tar hand om en stor grupp tjejer och killar och lär dem att komma i tid , hålla ordning och klara sig i skog och mark och allt det under den tiden det normalt inte går att få ett riktigt jobb för dessa "soldater" vare sig det är hög eller låg konjuktur.

Sen skriver Lotta Gröning:
Lägg dessutom till att vi är ett stort land med gles befolkning. Polis, åklagare och rättsväsende drar sig tillbaka och vi får enorma ytor av laglöst land där i princip ingen bor. Lämnar vi Stockholm behöver vi inte åka många mil förrän vi kommer till rena ödemarken där inte ens en bärgningsbil går att uppbringa. Sverige är attraktivt för andra länder. Med den överbefolkning som är har vi väldigt mycket som andra länder eftertraktar.

Att värnpliktiga ofta används när folk "försvinner" även hemvärnet hjälper till då och att hemvärnet också kommer minska är även det ett problem vid en kris situation. Och vad ska våra värnpliktiga göra nu? Går alla försvarets pengar åt till att genomföra Fra-lagen?
Aktuellt i ämnet:
Försvaret – en pappersdrake.svd.se

Aktuellt Blogg priset och Fra:
Fy fan ni är Bäst alltså!
Stora Bloggpriset: Pirater och FRA.Oscar.S
Stoppa FRA-lagen.nu
Vi blev lurade.ab.se
Sjukvårdare Tolgfors GIVAKT!
Hjalle/Heavy nu mer:
Mimikry.nu
Min andra blogg
Out Off Line

Bloggar jag följer:
Ett hjärta rött, Alliansuppropet, Oscar.s, Arvid.F, Den Osynliga Patienten, Jan Rume´s Blogg, Svensson, BloggenBent Allians fritt.S Mer intressant
Badlands Hyena
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,
Se om jag måste posta mitt inlägg med postens försorg
eller om det får vara med.

3 kommentarer:

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Klas sa...

Bra skrivet ...
Som vanligt (har ju hänt ett par ggr historiskt) så ligger Sverige inte i fas - och när det smäller står vi där med byxorna nere - för "det verkade ju så lugnt"...
/K

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Lägga ner försvaret vid en låg konjuktur är bara att flytta kostnader. Antingen kan 5.900 man göra lumpen eller gå på soc bidrag.