måndag 23 februari 2009

Går det att tjäna en spänn på musiken än?

Klart det går om de vill.
Sa i mitt tidigare inlägg att om skivindustrin lagt ner de pengarna de slösat på APB och Ifpis kamp mot den marknad de är satta att försvara, och istället anställt ett gäng kåd kunniga framtids visionärer som hjälpt dom att skapa förutsättningar att tjäna pengar så hade den situation vi ser idag aldrig uppstått.

Till att börja med måste man förstå
Att varken Svenska antipiratbyrån eller International Federation of the Phonographic Industry (ifpi) kommer görs så att det säljs en enda låt extra utan tvärtom så har deras framfart hadft exakt motsatt effekt. Att de under alla dessa år inte har leverarerat ett enda positivt resultat gör att det måste vara en av de sämsta resultat per krona genom tiderna. För ingen kan väl påstå att det de presterat hittills ökat musik försäljningen? Det finns inte längre någon goodwill kvar för några fler Wadstedt, Roswall eller den upphovsrätt som håller på att urholka rättsmedvetandet.

MC Lars - Download This Song


Vad den här "anti industrin" lyckats med
Är att förstöra skivbolagens goodwill, kostat massa pengar, utarmat rättsmedvetandet och häller på att ta död på marknaden. Sen ska man fråga sig i vilken annan branch har en sådan här taktik lyckats? Finns det nån vetenskaplig forskning på att straffa sina kunder skulle ge det bästa resultatet? Jag tror knappast att det gör det och hade det funnits någon forskning på området så hade den absolut inte varit till fördel för "anti industrin". Det kan inte heller vara så svårt att fatta vad DRM skydden har betytt för den vikande försäljningen och att det nu tas bort kan ge en hint om hur dålig den här "anti industrin" har varit för musik försäljningen och ska det finnas någon marknad kvar är det bråttom och ändra inställning. Med det så står det väl klart att det är dags att ge upp "anti industrin" och koncentrera sig på att sälja musik istället.

Hur ska man göra för att tjäna pengar när allt finns gratis?
är måste man förstå att det finns två sorters gratis. Dels den sortens gratis som innebär intrång av upphovsrätten sen den gratis världen jag lever i där all media som är fritt finns. Det är nästan så man kan tro att det är omöjligt att konkurrera mot de här gratis alternativen. Men för att kunna konkurrera krävs en heldel förändring av skivbolagens nuvarande tänk. Först ska man kanske fundera på vad som skulle få dagens förbjudna ord som "komma runt", "spara ner" och "fildelning" onödiga. Svaret är förstås otroligt enkelt ....

Weird Al Yankovic - Don't Download This Song


Musik försäljnings marknaden finns
i det som kallas "bekvämlighet" och "tillgänglighet". Det verkar rent märkligt att ingen slagit mynt av den iden. Hur skapar man en marknad där musik blir åtkomligt? Titta på hur internet skapades och hur det fungerar är nog en smart ide. Internet skapades av ett kaos och en massa datorer men fungerar och det tjänas pengar utan att någon "anti undustri" försökt ta död på den marknaden. Så göra sig av med APB och Ifpi och istället starta en stiftlse likt IIs.se med samma struktus som internet har.som kan se till att tillgänglig göra all musik på så många ställen de någonsin kan tänka sig mot en liten avgift. För om det går att få tag i musik över allt till en billig peng så är människan så bekväm och slö att den ändå kommer välja betalnings alternativet före massa annat krångel. Om musik finns att få tag i var man än hamnar så vill någon "ladda ner" eller "spara" så kommer det inte spela någon roil. För är priset rätt och tillgången god så kommer människans bekvämlighet ändå göra att man hellre köper samma låt flera gånger till sina olika uppspelningsenheter istället för att krängla.

Att upphovsrätt och anti industrin skulle bli obsolita
Om den här iden sjösattes i det pirathav vi nu har gör att jag tror att de enda som motsätter sig en sån här utveckling. Är de som tycker att upphovsrätten som den ser ut idag och inte behöver ändras är ett geni drag. Att de som tycker det kommer vakna någon dag och upptäcka att framtiden passerat utan att dom fick åka med. Vi andra bekväma och slöa ser fram emot en sån här utveckling där det går att sälja en låt för 1 krona på grund av att den säljs till samma person flera gånger. Får väl avsluta med ett varsågod här har ni artister, tonsättare och musikbolag en chans att börja tjäna pengar igen vill ni göra det? Trista är väl att jag inte kommer få en spänn för det......Bara förlora min integritet.

Aktuell Press
Chatta om The Pirate Bay-rättegången.syd.sv
”Tre av fyra struntar i lagen mot fildelning”.DN
Välkommen till den digitala inhägnaden.svd
Bortom bukten.dn
Pappersbokens utdragna död.svd
Därför vill EU avlyssna Skype.idg
Nya idéer inte alltid rätt men försvinner inte.nyan
Skivbutik:”Fildelning har skadat oss oerhört mycket”
Cdons skivförsäljning når rekordnivå.idg
Fd chef för EMI säger att det är lönlöst att bekämpa pirater

Från mig
Tänk jag blev nästan Antipirat en gång
När är det dags att avslöja hemligheten?
RTS kräver att rättighets skyddad...
Out Off Line

Aktuella Bloggar
Övervakning under lupp
Monique Wadstedt letar författare "skandal?"
Lobbyverksamhet via tingsrätten?
Fildelning -ett generationskrig
Tvärpolitiskt arbete över ACTA...
3-week boycott of the media-industry..
Ingen vill avskaffa upphovsrätten
alexander bard är fan ett geni - jag applåderar
Dagens lookalike

Bloggar jag följer:
Ett hjärta rött, Alliansuppropet, Oscar.s, Arvid.F, Den Osynliga Patienten, Jan Rume´s Blogg, Svensson, BloggenBent Allians fritt.S Mer intressant Loke Jens.O Badlands Hyena
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , Dear WMG, "Download This Song"

2 kommentarer:

Dejan Slavich sa...

Vilka galningar.

http://ilsemarie.wordpress.com/2009/02/19/svalt-dunderkur-mot-arbetslosheten/#comment-12902

Nej det går inte göra bra profit på musik och media,, eller går gör det ju men profiten är mindre speciellt för dom små artisterna..

Lösningen hittar du under Isobels Rubrik i Expressens ledare av en användare som kallar sig Exponeraren.

http://www.expressen.se/ledare/isobelhadleykamptz/1.1473921/isobel-hadley-kamptz-vara-digitala-liv-ar-hotade

Länken mellan artister och konsumenter saknas fortfarande.

Det behövs en nationellt erkänd hemsida som kan ladda upp lårtarna till användarna och som håller räkningen och där man får rösta.
Märkningen av hårdvaran saknas ännu ochså.
Så frågan är inte om man kan tjäna pengar eller inte , frågan är när tänker staten ändra på det ekonomiska infrastrukturen till att komma medborgaren och framtida It samhälle till gagn.

Kraxpelax sa...

Skiljelinjen är mycket klar. Folket är progressivt, Makten reaktionär. Vi står inför en kulturrevolution. Den blir ingen tebjudning. Den gamla kulturöverklassen mister sin skyddade verkstad och klarar inte konkurrensen och försvarar sig allt vad den kan, inte med produktion och kreativitet, utan med förtryck, spioneri och juridiskt övervåld. Bojkotta detta pack med Jan Guillou på toppen av Björn Ulvaeus & Alexander Bard, det är rätt att göra uppror, bombardera högkvarteret! Piratpartiet är den givna rösten i nästa val för alla progressiva människor. Skillnaden mellan de gängse blocken och ändå så liten, och de står BÅDA för en framstegsfientlig politik i ungefär samma grad.