fredag 13 februari 2009

Skit sprit det är framtiden det!


För att hålla upp humöret så kan man inte bara gnälla på allt.

Utan man måste försöka klämma in nåt bra med. Själv brukar jag säga att "Allt gåt att bota med sprit" Funkar det inte har du druckit för lite. Men den här gången ska inte skit spriten i kroppen utan i tanken. Som det verkar är skit sprit framtidens drivmedel. Skit sprit för att den kan göras på vad skit som helst. Att dålig sprit är framtiden har GM förstått och har således investerat i ett biologisk förnybart energi företag. Då man kan göra "spånken" av vad skräp som helst som gamla bildäck eller plastflaskor gör kanske att man inte vill ha en dunk sån sprit i skafferiet.

De Lyckliga Kompisarna - Den Skattefria Dunken


I biobränslenas förtrollande värld.chemicalnet
""Coskatas idé är att jäsa etanol av precis vad som helst. sopor, gamla bildäck, växtrester, ja allt som innehåller kol. Naturligtvis till ett pris långt under andras. En demoanläggning för tekniken ska stå klar 2009 och två år senare ska en stor kommersiell fabrik spruta ur sig 200 000 kubikmeter billig vad-som-helst-etanol om året, och med bland finansiärerna finns biljätten GM. Fantastiskt.""

Att GM är huvudinvesterare i
biobränsle företaget och även ägare till Saab

som är i stort behov av 600 miljoner dollar så måste det vara ett ypperligt tillfälle att föreslå ett byte. GM får lite pengar till Saab och vi får aktier i Coskata energy. Att deras utveckling av mikroorganismer som andas förgasade bildäck och vatten och sen skiter alkohol nåt långt och en fabrik väntas vara klar 2011 gör det här till ett lysande byte. Att det här nog är framtidens lösning på energibehovet är inte svårt att inse och kan nog göra kärnkraften mindre nödvändig och bensinen äverflödig. Kan kanske resultera i lite mindre vind snurror och motverka klimathotet.

Klart är att göra sprit av skit är bra för
klimatet med den här nya tekniken som inte framkallar någon koloxid när man framställer etanolen. Inte heller behövs några fossila bränslen för framställningen. Med etanol som en ekonomiskt försvarbar konkurrent så kommer även bensin priset hållas lågt.

Lars Demian - AlkoholAtt saab är på gång med
"skogstrollet" I 9-3X Som blir en kombination av etanol- och fyrhjulsdrift för första gången möjlig i en Saab tack vare motoralternativet 2.0 Biopower på 210 hästkrafter. Nu när GM vill ha lånegaranti av svenska staten så tycker jag vi tar aktier i coskata i utbyte.Saabs ägare General Motors vill ha en låne­garanti från svenska staten på 600 miljoner dollar,motsvarande fem miljarder kronor. Pengarna ska användas för att fortsätta driva Saab tills en försäljning är möjlig, skriver Dagens Industri på nätet. Kan Volvo konkurrera med nya saaben?

Även Sveriges forskare ligger långt fram och två svenska företag är med på topp 50 listan för företag som utvecklar etanol utvinning.Av världens 50 hetaste bioenergiföretag är två svenska - Taurus Energy och Sekab.Vi är absolut i framkant när det gäller att omvandla cellulosa till etanol, säger Sekabs vd Per Carstedt.
Tänk om våran nya bas industri skulle bli att koka brännvin vilken prestige seger.och vi skulle slippa bygga ut vattenkraften mer.
Aktuellt i ämnet:
Sex av tio vill ha nya reaktorer.dn
Energisamtal i positiv anda.svd"
kapslarna riskerar att vittre sönder på 50 år.ab
Regeringen föreslår mindre byråkrati för vindkraften
Intressant blogg
Utvecklingsbloggen intervju med Twingly.com
Detroit 2008: GM and Coskata announce worldwide cellulosic ethanol partnership
Top Ten Tech Treasures
Cheap hooch may soon arrive at your corner filling station
GM Chips In for Mascoma’s Cellulosic Biofuel Technology
Förlust för Saab
En präktig tiger i tanken
Bilvärldens brats rullar på
Sahlin pressas om kärnkraft
Vilket jäkla hyckleri
Stockholmsbörsen stiger.di
Väldigt aktuellt
För mycket till fler och för lite för en!
För mycket till fler och för lite för en! Del 2
Nåt som verkligen behöver en puff för allas skull.
IF-THEN-ELSE Framtidsminister Lars Leijonborg
Min blogg 2
Tips:Så har du aldrig hört den förut!
Out Off Line
Bloggar jag följer:
Ett hjärta rött, Alliansuppropet, Oscar.s, Arvid.F, Den Osynliga Patienten, Jan Rume´s Blogg, Svensson, BloggenBent Allians fritt.S Mer intressant Loke Jens.O Badlands Hyena
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , <

4 kommentarer:

Anonym sa...

... Väntar på komissionen nu =o)'

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Lite spännande är att ingen har opponerat sig.. Bara lämnat sitt tysta medgivande

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Kul med fler rss läsare =o)
Det kan inte vara så svårt att förstå hur bra den här nya tekniken att framställa alkohol är som inte behöver tillföra värme eller naturgaser. Att alkohol kommer bli billigt och ta över som bränsle när Coskata får igång produktionen förstog dom som köpte aktier igår...

Anonym sa...

Blask inlägget
Blev mycket efter ha samlat info
hoppas o få till nåt till helgen.