onsdag 4 mars 2009

APB IFPI RIAA bara ett HOAX?


Är dessa anti organisationer bara ett hoax?

Vad säger att de någonin hade behövts? Finns det någon forskning som talar för att de varit till fördel för media branchen? Är det inte snarare så att deras framfart bara fått motsatt effekt hittills? Hade inte medie industrin tjänat på att försöka hitta nya vägar för att sälja sina produkter istället för att jag sina kunder? Jag har försökt hitta någr beis för att "anti industrin" skulle haft någon positiv effekt på föräljning av media. Men det verkar inte finnas något som säger att det skulle vara så tvärtom har deras framfart snarare förstört den marknad det skulle sålts media på.

Plastic Bertrand "ca plane pour moi" en 1978


Finns det nån som vet
var jag kan köpa den här videon någonstans? En klassiker från 1978. Att fildelning blivit något som mer eller mindre alla pysslar med beo kanske mer på att de inte går att köpa något än att alla vill ha det gratis? och enda effekten anti organisationerna haft är att utveckla fildelnings programen. Med mer lagar och regler så som IPRED, ACTA och andr integritets kränkande lagar så kommer det bara utvecklas mot medel. Enda lösningen är nog att börja sälja det folk vill ha där folk naturligt samlas på nätet.

Vaya con dios - Nah neh nah


Kan inte någon bevisa
att anti organisationerna som IFPI APB eller RIAA har någon positiv effekt för medie försäljningen är det kanske dag att avluta smmarbetet med de avarterna. Och istället leta folk som förstår att sälja de produkter som erbjuds. För inte är det väl så att vi ger upp våran integritet till några som inte vill sälja något?

Aktuellt i tidningarna
Skilda världar i Pirate Bay-målet.svd
Försvaret: verksamheten är laglig.syd
Rättegången mot Pirate Bay - dag 10.dn
Pirate Baymålet avslutas.nytkn
Tema DRM - detta säger branschen drm
The Pirate Bay är nya kulturbärarna.exp
Juridiken släpar efter tekniken.dn
Övervakning i en virtuell värld.svd
EU-expert om Acta: Sekretessen leder till spekulationer.dn
Hur får vi slut på vargavintern?.ab
Gräsrötter effektiv pr.dn

Nytt från mig
U2 "No line on the horizon"
Out Off Line

HOAX.Wiki

Bloggar
Hon välkomnar den åtalade Peter Sunde som medlem
Tack alla läsare för ännu ett rekord
Vandel, advokater & scientologer...
Politik!.copy.me
Spektriala perspektiv på teater och politik
DN borde se mer till FRA, IPRED, ACTA,
Konspirationer, krigsförklaringar och bävan
Swartz: Monique Wadsted är hämndens drottning
Med neddragna byxor

Bloggar jag följer:
Ett hjärta rött, Alliansuppropet, Oscar.s, Arvid.F, Den Osynliga Patienten, Jan Rume´s Blogg, Svensson, BloggenBent Allians fritt.S Mer intressant Loke Jens.O Badlands Hyena
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Jens O sa...

De fyller ingen annan funktion, än att finnas till för sig själva.

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Ja jag hittar inget som påvisar att deras existens är beättigad. Det fanns inget som tydde på att de var tvugna att finnas till när de skapades. Och sanning är att de aldrig gjort något som påverkat medie industrin positivt. De människor som har eller haft en betalningsvilja har inte möjligheten att betala. Snarare det som fått fildelningen att ta fart.

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

APB startade som "privat poliser" som ringde på hemma hos folk som lagt ut annonser på kopierad mjukvara och musik och hotade med polisen och allt möjligt om de inte öppnade dörren. Nägot vårn vanliga polis nog ska syssla med och inte "vem som helst". Att vi är på väg dit igen är skrämmande 15år senare.

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Läsvärt på Out Off Line

Va fean är Gratis för nåt?
http://m00ns.blogspot.com/2009/03/va-fean-ar-gratis-for-nat.html

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Nytt inlägg på Out Off Line

Musiktjänsterna och en framtid

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Vet inte om det ens är värt att gör ett inlägg om APBs uomordentliga arbete som efter tre år lett fram till att de lyckats förmedla ett telefon tips till polisen. Väl investerade pengar för de artister som får stå för deras inkompetens opps arbete menar jag.

Att varken IPRED eller någon annan lag inverkade på tillslaget är väl ett bevis på att de inte behövs?

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Sist de förmedlade ett tips var et tag sen.
http://www2.realtid.se/ArticlePages/200708/24/20070824115651_Realtid875/20070824115651_Realtid875.dbp.asp

Men hur kunde Kronofogdemyndigheten missa en så stor utbetalning till Peter Bergström från Antipiratbyrån?

Peter Bergström hade inte och har inte f-skattsedel och med viss nyfikenhet kollade jag med Skatteverket hur mycket hans taxerade inkomst blev för år 2005.

Svar noll kronor. Så även för 2006.

Inte heller var Svenska Antipiratbyrån ekonomisk förening registrerad som arbetsgivare. På Antipiratbyråns skattekonto har endast belopp under 10.000 kronor rört sig. För 2005 visade Antipiratbyrån upp ett underskott av näringsverksamhet på 6.064 kronor. Utgående moms var 3.750 kronor och ingående moms 2.500 kronor.

Var det kanske så att utbetalningen sköttes av MPA? Men inte heller MPA var registrerad som arbetsgivare i Sverige.

För även en utländsk organisation eller företag ska registrera sig hos Skatteverket om man engagerar arbetskraft i Sverige.

– Det spelar ingen roll om det är ett svenskt eller utländskt företag som är arbetsgivare för arbete utfört i Sverige. Huvudregeln är den att om MPA var arbetsgivare i det fall du nämner så skulle de ha registrerat sig som arbetsgivare i Sverige och betalat sociala avgifter, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket, till Realtid.se.