fredag 1 maj 2009

Ett Twitter Admin konto Hackat


En Fransk blogg sida rapporterar att

ett admin konto på Twitter blivit hackat.I den första artikeln så är skribenten osäker på om hacket är riktigt eller falskt. Men det senaste säger att det är äkta. Tydligen har det börjat med att en hackare kommit åt Jason Goldmans email konto. Nu är det väl alltid så att man aldrig kan veta vad som är sant och falskt när det gäller sånt här. Men det finns en heldel skärm bilder ute som talar för att det verkligen hänt.På en warez/hackers sida.
Så tar en hacker på sig hacket och lämnar en skärm dump. Som ska vara ur Goldmans mailbox. Bilden går att se här. Vad som vrkligen hänt får man väl vänta på att Twitter själva berättar om de någosin gör det.

Hur som får man ändå en bra inblick i hur Twitter admin konsolen ser ut. och får se hur Twitter ser ut på baksidan.


Det som tycks förvåna de flesta
är vilken lätt web adress det var till Adminitratör kontot på Twitter. "https:// admin.twitter.com / admin /"; Även Barak Obamas Twitter konto nämns bland artiklarna. Jason Goldmans kommentar på Twitter här.


Aktuellt Twitter hack
Admin Hackée Twitter!
A Look Inside the Twitter Admin Panel
Mail skärm dump
Twitter sett från den inuti - Interface admin hacka!
Twitter, Hacket en bluff? ...

Media om Twiier
Hon ska vinna – med Twitter
Twittra dig till ett jobb
Tankekraft hjälper dig snart att twittra
Dudamel hyllad av Time


UPPDATERAT

Tjänstemän på Twitter bekräftat mediernas rapporter om att en hacker fick administrativ tillgång till tjänsten och använt det för att visa information om flera konton.Det är andra gången i år en angripare har fått administrativa tillgången genom att erhålla en Twitter anställdas lösenord och följer en våg av masken attacker mot tjänsten för några veckor sedan.


Twitter en av grundarna Biz Stone har bekräftat en hacker kunde överträda sjöfartsskyddsbestämmelserna på mikro-blogging service, märkning andra gången i år en angripare fått administrativa via en anställds konto.

Enligt Stone, en angripare fått obehörig åtkomst till Twitter denna vecka och visade 10 individuella konton. T Twitter ursprungliga säkerhet översynen konstaterades att ingen information har ändrats eller tagits bort. Nr lösenordsinformationen avslöjades eller ändras för något av de konton, och inte heller hade några personliga meddelanden visas.

"Personlig information som kan ha setts på 10 individuella konton inkluderar e-postadress, mobiltelefonnummer (om en var kopplad till kontot), och listan över konton spärrade av användaren," "Vi har personligen kontaktat Twitter användare vars konton har äventyras genom detta obehörig åtkomst.

Twitter Confirms Hacker Gained AccessBloggar jag följer:
Ett hjärta rött, Alliansuppropet, Oscar.s, Arvid.F, Den Osynliga Patienten, Svensson, BloggenBent Allians fritt.S Mer intressant Loke Jens.O Badlands Hyena Mina Moderatakarameller Fridholm.net
Världens första Twittrare
Follow me on Twitter

1 kommentar:

Micke Håkansson sa...

Samhället är sjukt ! och lika sjuka är våra myndigheter !

Följ länken och titta på riktigt svinig rättsröta:

http://www.totalskandal.se/

Mvh Micke Håkansson