tisdag 15 december 2009

Interoute 56.000km framtid

Som speciellt inbjuden
till Interoutes och Microsofts seminarium.

Arrangerat av PR firman Zap-pr.se Där Microsofts Daniel Akenine och Interoutes Norden chef Joacim Hillervik presenterade framtiden. Så är min uppfattning att Interoute är ett företag med framtiden för sig. Det för att de förstått innebörden av cloud computing. Det från enkla cache lösningar för websidor med hög och omfattande trafik till kompletta paket lösningar för stor företag som AT&T eller hitta.se.


Men det är inte på grund av det
som Interoute har framtiden för sig.

För det är deras en miljard megabit per sekund och 56.000 km optisk fiber kabel som kmmer säkra en lysande framtid. Vi som till skillnad från neandertalarna som förstått att fildelning är en utdöende företelse, och istället så kommer streams och cloud computing vara framtiden. För ge det en tanke när höll du senast i ett e-brev eller ett fysiskt underhållnings media? När 4G blir standard och alla kommer ha 108mb/s i mobil telefonen kommer fildelning inte alls vara lika intressant sysselsättning. För varför skulle man vilja ha 300 låtar inlagda i mobil telefonen när stream tjänster så som Spotify eller Headweb kan erbjuda miljontals låtar eller filmer i samma mobil telefon?

Med lite fantasi
kan man föreställa sig att inom en snar framtid.

så är det möjligt att se en film tillsammans med en vän Oberoende av om du besöker vännen beställer en hög upplöst film till mobilen sen sätter den i adaptern på platt TVn och ser på den. Eller så ser ni en film tillsammans trots att din vän är Usa och du befinner dig hemma i Sverige. Något som cloud computing redan gjort möjligt idag. För även om företag som Icloud.com fortfarande är under utveckling och saknar den kraften som krävs för att bli en succe. Så är det i tjänster som sådana företag erbjuder framtiden ligger. Det kan inte vara svårt att förstå fördelarna med att i framtiden så kommer det inte vara samma behov av att ha en stor och kraft full el-slukande dator i hemmet eller på arbetet. När det enda som du behöver är en gigabit uppkoppling, en högupplöst skärm tillsammans med ett blixtsnabbt grafikkort. Något som speltjänsten onlive redan har förstått och redan kan erbjuda.


Shrink The World - Yellowcard


Att det är en miljövinst
att samla information i stora server kluster.

Där olika länder i olika tidszoner kan dela på samma processor kraft och när arbetsdagen är slut i det ena landet så startar arbetsdagen i det andra landet. Att mail trafiken imellan de i samma serverkluster kommer bokstavligen gå i ljusetshastighet mellan multi nationella företag med dotter bolag i hela världen om företaget har sin it-bas i samma serverkluster gör det lätt att förstå varför företag som Interoute har framtiden för sig. Trots att jag inte riktigt lyckades övertala Interoute att utvidga sin verksamhet och bygga stora serverkluster där elektriciteten är som billigast. Som tex Island där energin sprutar upp från under jorden och bara väntar på att utnyttjas. Med stora serverkluster kommer förutom miljövinster också bättre säkerhet än den de flesta företag har idag på sina egna lokalt placerade servrar. För ett fåtal daatekniker kan skydda och hålla dessa kluster uppdaterade realtid istället för de veckorna det kan ta att uppdatera alla lokalt placerade sevrar. Det finns såklart nackdelar med och än mer fördelar att ta upp men jag hoppas någon börjar se framtiden.

Microsoft presenterade sin framtids vision
och tyärr har vi inte riktigt samma uppfattning om var det bär hän.Det trots att Microsoft redan 1999 presenterade en Iphone. För med dåtidens krets storlek så var Bill Gates "läs platta" vad Iphone är idag. Att Microsoft nu tror högupplösta pek-skärmar med enorm upplösning och otroligt snabba är framtiden är nog riktigt. Men om dom kanske återigen inte lyckas träffa riktigt rätt. När de utgår ifrån att deras spelkonsoll Xbox kommer hänga kvar med sin ström slukande helt onödiga processor kraft tillsammans med ett kraftfullt grafikkort. För all utveckling är på väg till ett samhälle där vi kommer vara allt mer uppkopplade och allt som behövs är något som rymmer ett litet batterie i något så litet som en hörapparat kommer göra det möjligt att ha tillgång till stream tjänster som spotify och all den musik som du själv vill lyssna på och det som kommer behövas är en spelkonsoll med snabb uppkoppling för wifi eller lan tillammans med ett supersnabbt grafikkort inget mer. Att Microsoft är så väldigt nära cloud computing utan att nå riktigt fram med msn hoppas jag att dom förstår och ser till att anpassa den till den framtid tjänsten förtjänar. För ingen vet var deras msn konto har för serverkluster adress och få har nog förstått att de redan nu delar kontor med företag från hela världen och delar på samma processor kraft. När msn har office paket inbyggt och alla andra tänkbara kontors program så kommer cloud computing och företag så som Interoute ha framtiden för sig

Att lagar som Ipred och ACTA redan nu är obsolita.
Då ingen kommer ha några filer hemma utan förvara dom åtkomliga var dom än är i världen i molnet istället.Det i sin egna För ingen kommer behöva ha några filer hemma där de bara är svåra att nå från arbetet eller på resan när det är så mycket enklare att ha tillgång till filerna om de förvaras i molnet och streamas till den lats de befinner sig. Om bara musiker, artister och skivbolag förstår det här och ser till att sluta ge vissa stream tjänster exclusive tillgång till deras matrial och istället skapar en stiftelse ungefär som internet skapades. En stiftelse där skivbolag, artister och musiker kan sätta sitt pris på sitt matrial och alla stream tjänsterna kan få avgöra vilken musik de vill erbjuda den nish de riktar sig till så kommer även Polar Studios, EMI, Warner och Virgin gå mot en ny Guldrush.


Får hoppas jag hinner berätta
om andledningen till att
Trent Reznor.
Från Nine Inch Nails nu har lagt till mig som vän på facebook innan jag pga av någon psykopats totalt sanslösa förstörelse av mina datorer och mitt arbete som gjort att jag helt saknar inkomst. Andledningen till Trents intresse har med en lösning som skulle på ett enkelt sätt ge musik industrin två miljarder om dagen. Om jag inte hinner bli hemlös.Surfa på 4G i Stockholm
Artisternas intäkter skjuter i höjden
Svenska dj:n Avicii - laddad med megahits
Aktievinst blev journalistik
Trots fildelning tjänar artisterna bra

Själv köper jag mitt.
http://m00ns.blogspot.com/2009/12/nagra-av-mina-operativsystem-skivor.html


Ny Bloggat!
Newsmill
IPRED, ACTA Obsolita och förlegade lagar
Out Off Line
IPRED, ACTA Obsolita och förlegade lagar


Bloggar jag följde:
Ett hjärta rött, Alliansuppropet, Oscar.s, Arvid.F, Den Osynliga Patienten, Allians fritt.S Mer intressant Jens.O Badlands Hyena Mina Moderatakarameller Fridholm.net

1 kommentar:

Micke Håkansson sa...

Hej Moons !

Här kommer en video om högavlönade skojare i statens tjänst !

http://www.youtube.com/watch?v=aBHEqGsYnWU